2024. április 26. - Ervin

Nem utazhatnak a nápolyi szurkolók

Az olasz belügyminisztérium megtiltotta az utazást a nápolyi futballdrukkereknek a 2008/2009-es idényre.A súlyos szankció hátterében az áll, hogy az SSC Napoli mintegy 1500 fanatikusa vasárnap, az AS Roma elleni bajnoki (1-1) mérkőzésre tartva összecsapot
2008. szeptember 3. szerda 08:48 - Hírextra
"A mostani szezonban a nápolyi szurkolók nem mehetnek be az idegenbeli mérkőzésekre, a vasárnapi tetteseket pedig azonosításuk után két évre kitiltjuk a sporteseményekről" - jelentette be Roberto Maroni belügyminiszter, a futballszövetséget irányító Giancarlo Abete pedig hozzátette: a Napolinak ráadásul néhány bajnokiját várhatóan zárt kapuk mögött kell megrendeznie.

Az ultrák számos tagja nem rendelkezett jeggyel, ám úgy gondolta, joga van a szerelvényen tartózkodni, ennek pedig számos olyan utas itta meg a levét, akik nem a rangadóra, "csak" a fővárosba igyekeztek. A fanatikusok a helyszínre érkező rendőrökkel, majd vasúti dolgozókkal is összeverekedtek, akik közül néhányan könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A vonat - amely így csak a huligánokat szállította, miután a rendőrség arra kérte a tehetetlenül álló utasokat, hogy inkább ne szálljanak fel - végül háromórás késéssel érkezett Rómába, ahol a beszámolók szerint a vendégdrukkerek még összetűzésbe kerültek a hatóságokkal is.

A nápolyi szurkolók visszaesőnek számítanak, botrányos viselkedésük miatt az előző szezonban sem lehettek jelen csapatuk több idegenbeli találkozóján. Az olasz vasúttársaság, a Trenitalia közölte: mivel a vasárnapi incidens félmillió eurós kárt okozott, a jövőben nem engedi a szerelvényeire a szervezett ultracsoportokat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását