2024. április 20. - Tivadar

Debreceni Jazznapok

Négy helyszínen összesen 19 együttes, köztük több világsztár lép színpadra a csütörtökön kezdődő és vasárnapig tartó 37. Debreceni Jazznapok rendezvénysorozatán.
2008. szeptember 3. szerda 13:25 - Hírextra
Az 1972-ben útjára indított debreceni jazznapok az ország egyik legrégebbi fesztiválja, amelyre idén is igyekeztek világsztárokat elhozni - mondta el Makray Balázs, a szervező Főnix Rendezvényszervező Kht. igazgatója az eseményről tartott szerdai tájékoztatón.

A csütörtökön kezdődő fesztiválon kitűnő szaxofonosok és énekesek egész sorát láthatja, hallhatja a közönség. Közülük kiemelkedik az elbűvölő hangú, érzékien sejtelmes énekesnő, Stacey Kent Angliából, aki négytagú zenekarával lép fel pénteken este az Arany Bika Bartók-termében. Hasonlóan híres a virtuóz technikájú szaxofonos, az amerikai James Carter, aki Organ Triója élén szombaton éjszakába nyúlóan szórakoztatja majd a Kölcsey Központ közönségét.

Az idei jazznapok további külföldi sztárja Steve Swallow, akit a világ egyik legjobb basszusgitárosának tartanak, valamint Rosairo Giuliani olasz szaxofonos és a Németországban élő, magyar származású Tony Lakatos.

A fesztiválon fellép a magyar Jazz Quartett Szakcsi Lakatos Béla vezetésével, Harcsa Veronika énekesnő, valamint a hazai jazzélet egyik legtehetségesebb szaxofonosa, Bolla Gábor, a Smárton Trió, valamint a bolgár zenét játszó Trans Balkan Collective. A szervezők szerint igazi csemegét ígér Bontovics Kati és együttese.

A Kölcsey Központ és Bartók-terem mellett a központ mögötti Baltazár Dezső tér, valamint az Unplugged Jazz Club ad otthont az összesen 19 fellépőnek.

A tájékoztatón részt vett Halász János, Debrecen kultúráért felelős alpolgármestere, aki elmondta: a rendezvényt a város 14 millió forinttal támogatja, míg a Nemzeti Kulturális Alaptól 6 millió forintra számíthatnak a szervezők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását