2024. május 9. - Gergely

Asztalitenisz Vk

Póta Georgina személyében hat év után lesz ismét magyar résztvevője az egyik legfontosabb asztalitenisz-világversenynek, a női Világkupának.
2008. szeptember 3. szerda 11:39 - Hírextra
A 16 fős, 135 ezer dollár összdíjazású tornának szombat és hétfő között Malajzia fővárosa, Kuala Lumpur ad otthont.

A világranglista 44. helyén álló, csapatban Európa-bajnok magyar meghívása nagy siker, hiszen a Vk-n az aktuális kontinensbajnokok, a rendező ország képviselője és a világranglista legjobbjai mellett két játékos indulhat a nemzetközi szövetség (ITTF) által kiosztott szabadkártyával.

Az utolsó magyar, aki Vk-n szerepelt, Tóth Krisztina volt még 2002-ben, amikor is a 9-12. helyen végzett. Rajtuk kívül Bátorfi Csilla kapott meghívást korábban magyarként a viadal 1996 óta íródó történetében.

Idén az első számú meghívott Póta Georgina, mellette Európa másik fiatal reménysége, a román Daniela Dodean lehet résztvevő. Rajtuk kívül Európát még a hollandok Európa-bajnoka, a kínai születésű Li Jiao képviseli.

Hiányozni fog viszont a pekingi olimpia első és második helyezettje, Csang Ji-ning (Zhang Yining) és Vang Nan (Wang Nan), akiket a szintén kínai Li Hsziao-hszia (Li Xiaoxia) és a csapatban olimpiai bronzérmes koreai Kim Kjung A helyettesít.

A négy négyfős csoport sorsolására a helyszínen kerül sor, és az első két helyezettek jutnak az egyenes kieséses rendszerű negyeddöntőbe.

A program:
szombat: csoportmérkőzések, 1-2. forduló
vasárnap: csoportmérkőzések, 3. forduló, negyeddöntők
hétfő: elődöntők, mérkőzés a 3. helyért, döntő
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását