2024. április 29. - Péter

Zöld ovis lett a környezetvédelmi miniszter

A Fővárosi Gyakorló Óvoda és Továbbképzési Intézménybe látogatott kedden a környezetvédelmi miniszter, Szabó Imre betekintett az óvoda környezettudatosságra nevelő programjaiba, majd ajándékcsomagot adott át a gyermekeknek.
2008. szeptember 2. kedd 12:02 - Hírextra
Szabó Imre az MTI-nek elmondta, hogy a környezettudatos nevelést és az ökológiai szemlélet elsajátítását nem lehet elég korán elkezdeni, és ebben a korban már nagyon fogékonyak a gyermekek.

Ezeknek a gyerekeknek később már nem kell arról beszélni, hogy miért és hogyan kell az erdők, a vizek, a levegő védelme érdekében más szemlélettel élni - tette hozzá.

A Zöld Óvodáknak - mint amilyen a fővárosi gyakorló óvoda is - külön minősítési rendszernek kell megfelelniük. Az idén 97 intézmény nyerte el ezt a minősítést, ezzel számuk 206-ra nő.

Vargháné Tóth Erzsébet óvodavezető-helyettes az MTI-nek elmondta: az óvodába 92 kisgyermek jár. Négy csoportban 10 óvodapedagógus foglalkozik velük. Az intézmény speciális tevékenysége a beszédfogyatékos gyermekek integrálása.

Emellett továbbképzéseiken tavaly 2.700-an vettek részt.A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium jelenleg 11 országos környezeti nevelési és tehetséggondozási programot hangol össze az óvodától az egyetemig bezárólag.

Ettől a tanévtől kezdődően a KvVM lehetőséget biztosít arra, hogy az Ökoiskolák és Zöldóvodák növendékei egy évben négy napon - február 2-án, a Vizes Élőhelyek Világnapján, május 10-én, a Madarak és Fák Napján, június 5-én, a Környezetvédelmi Világnapon és október 4-én, az Állatok Világnapján - a Nemzeti Parkokat ingyen látogathatják
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását