2024. május 6. - Ivett, Frida

Pálma nőtt a Moszkva téren

Pálmafát ültetett a Moszkva téri metró bejárata elé a Lágymányosi Zöldvadz nevű gerillakertész kommandó hétfőn, ám a "zöldítők" öröme nem sokáig tartott: vandálok letörték a fa mellé elhelyezett irányjelző táblát.
2008. szeptember 2. kedd 17:15 - Hírextra
A gerillakertészkedést Magyarországon a Hegyalja Fesztivál szervezői indították el, amelynek lényege, hogy az önkéntes résztvevők kitakarítják és virággal ültetik be a köztereket. Az akcióra idén először jelentkezett a huszonéves diákokból álló Lágymányosi Zöldvadz nevű csoport is, amely tevékenységét a Zöld Vadművelet néven tavasszal meghirdetett program után is folytatta.

Ennek egyik látható jele a Moszkva téren hétfőn ültetett pálmafa, amely mellé a fiatalok egy irányjelző táblát is elhelyeztek azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a fenntartható fejlődésre.

"Hobbiból ültetünk virágokat a városban, a pálmafát az egyik multinacionális cégtől kaptuk. Amikor kertészkedünk sokan odajönnek hozzánk, van aki csatlakozik is és segít, míg más gratulál nekünk, de elkeserítő, hogy vannak akik nemhogy nem értékelik ezt, hanem még tönkre is teszik" - árulta el az egyik névtelenségbe burkolózó gerillakertész.

A csapat korábban a Fehérvári út egy részét ültette be virágokkal, zöld növényekkel, de munkájukat, lelkesedésüket ott sem értékelték: a növények egy részét ellopták. Pedig jó lenne, ha nem vennék el a fiatalok kedvét, akik szabadidejükben keresnek szponzorokat és ültetik el a virágokat a fővárosban. Igazán az lenne jó, ha mindenki törekedne a zöld környezet kialakítására, nem csak kis csoportok, hiszen a közterek virágaiban bárki gyönyörködhet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását