2024. május 3. - Tímea, Irma

Nemzetközi katasztrófavédelmi gyakorlat

Európai uniós források felhasználásával tartanak nemzetközi katasztrófavédelmi gyakorlatot szeptember végén Magyarország és Románia területén; a programban azokat a veszélyhelyzeteket modellezik, amelyek a térségben előfordulhatnak - mondta Tatár Attila a
2008. szeptember 2. kedd 14:01 - Hírextra
A tűzoltó altábornagy a Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság ülését arról tájékoztatta, hogy a gyakorlaton szimulálják egyebek között az utakat elöntő árvizeket, továbbá azt, hogy veszélyes ipari üzem kerül víz alá. Eközben tökéletesítik a kitelepítési, kimenekítési eljárásokat és a befogadás folyamatát. A gyakorlathoz az unió Monitoring Információs Központja nemzetközi segítséget nyújt, s hét állam küld csapatokat a feladatok elvégzésére. Az unió 500 ezer eurót biztosított a gyakorlatra, amelyet az EU-ból érkező ellenőrök kísérnek majd figyelemmel.

Tatár Attila elismeréssel szólt a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság munkájáról, amelyet Pesztenlehrer Lajos ezredes, igazgató azzal jellemzett, hogy a beavatkozások száma csaknem 50 százalékkal növekedett az év első felében az előző év hasonló időszakához viszonyítva.

A tűzoltók csaknem 600 alkalommal vonultak különféle károk elhárítására, veszélyhelyzetek felszámolására. Az ezredes emlékeztetett egyebek között a március elsejei orkán erejű szélviharra, amely elsősorban Győr térségét sújtotta, amikor a Nagyszentjánoson kialakult tornádó 200 épületben okozott több mint 27 millió forint becsült kárt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását