2024. május 2. - Zsigmond

Kilencezer embert bocsátanak el

Az Allianz biztosítótársaság és a Commerzbank felügyelőbizottsága jóváhagyta a Dresdner Bank tulajdonosváltását: a bankot az Allianz a Commerzbanknak adja el 9,8 milliárd euróért. Ezzel létrejött a második legnagyobb, magánkézben lévő német bank. A fúzió
2008. szeptember 2. kedd 06:17 - Hírextra
Több hónapos kemény alkudozás után a Commerzbank 9,9 milliárd euróért megvásárolta a világ egyik legnagyobb biztosító társaságától, az Allianztól a már évek óta veszteséggel küzdő Dresdner Bankot.

Jól értesült források szerint az Allianz felügyelőbizottságában még tegnap este is éles vita folyt arról, hogy a fúziót követően a Dresdner Bankot komoly létszámcsökkentés fenyegeti, de végül is a munkavállalók érdekképviseleti szervei is jóváhagyták az ügyletet.

Ennek értelmében a Commmerzbank a jövő év végéig két lépcsőben veszi át eddigi versenytársát. Ennek során feltehetően megválnak a Dresdner Bank legalább 9 ezer munkatársától, közülük 6 ezer németországi alkalmazottól.

Karcsúsítják a fiókhálózatot is, mert az eddig 1800 helyett a fúzió után csak 1200 bankhelyiség áll majd az ügyfelek szolgálatára. Az új bank több mint 1 billió eurós mérlegfőösszegével az első helyen lévő, és 2 billió euró mérlegfőösszeget felmutató Deutsche Bank mögött áll.

Az Allianz számára a Dresdner Bank kezdettől fogva tehertételt jelentett, noha 2001-ben még 23 milliárd euróért vásárolta fel, de a biztosító társaság szanálási kísérletei nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását