2024. május 10. - Ármin, Pálma

Horn Gábor nem tud arról, hogy lenne tárgyalás az MSZP-vel

Nincs tárgyalás az SZDSZ és az MSZP között, sem a jövő évi adótörvényekről, sem a költségvetés tervezetéről - nyilatkozta Horn Gábor hétfőn az MTI-nek.
2008. szeptember 2. kedd 13:26 - Hírextra
Az SZDSZ ügyvivője közölte: arról sem tud, hogy bármiféle szándék lenne a tárgyalásra, de ha a kormányoldal megkeresi a liberális pártot, akkor az nyitott a találkozóra. Horn Gábor kiemelte, hogy az SZDSZ saját adócsomaggal sem készül, azt pedig egyelőre nem tudja megjósolni, a kormány javaslatához nyújtanak-e majd be módosító indítványokat.

A liberális párt adókoncepciója ismert; egykulcsos irányba mutató, jelentős kiadáscsökkentést és egyben az adóterher-csökkentést céloz. Horn Gábor elmondta: pártja megvárja, amíg a kormány törvényjavaslatát a parlament elé terjeszti, és ahhoz képest alakítja ki álláspontját. Az SZDSZ ügyvivője szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, szocialista pártelnök adójavaslatai nem bíztatóak, hiszen a kormányfő szerint nincs mód a kiadáscsökkentésre. Emellett - mint mondta - a csomag nem következetes, és nem tartalmaz teherkönnyítést.

Az SZDSZ sajtóosztálya az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy a párt belátható időn belül nem kíván tárgyalásokat kezdeményezni Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását