2024. június 23. - Zoltán

Nacionalista órával kezdték a tanévet

Az ukrán nacionalista tízparancsolatának felsorolásával, himnuszának eléneklésével és imájának elmondásával kezdődött hétfőn az új tanév Ivano-Frankivszk megyében, amelynek iskolái felső utasításra az első tanórát Sztepan Bandera, az ukrán nacionalizmus v
2008. szeptember 1. hétfő 11:27 - Hírextra
A nyugat-ukrajnai megye közoktatási hatósága részletes módszertani útmutatót dolgozott ki Sztepan Bandera - az ukrán nemzet lobogója címmel az első tanórára abból az alkalomból, hogy az Ivano-Frankivszk megyei közgyűlés 2008-at a száz éve született Bandera évévé nyilvánította - írta a kijevi Szegodnya című napilap internetes kiadása.

A cikk szerint az iskolásoknak az első órán megtanítják, és kinyomtatva szétosztják az ukrán nacionalista tizenkét jellemvonását, köztük azt, hogy "gyűlöli a nemzet ellenségeit és kíméletlen harcot folytat ellenük", "sem kérésre, sem fenyegetésre, sem pedig kínzás hatására, de még élete árán sem árulja el a titkot", "küzd az ukrán állam erejének, dicsőségének növeléséért, vagyonának és területének gyarapításáért". A múlt tanév első óráját egy másik ismert nyugat-ukrajnai nacionalistának, Roman Suhevicsnek szentelték Ivano-Frankivszkban.

Az ukrán oktatási tárca az idei tanév nevelési célzatú első órájára témaként az állami jelképek ismertetését és a kereszténység (Kijevi Nagyfejedelemség általi) felvételének 1020. évfordulójáról való megemlékezést ajánlotta az ország iskoláinak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását