2024. április 29. - Péter

Két falun át menekült a réztolvaj a rendőrök elől

Két falun át üldöztek a rendőrök egy 39 éves somogyi férfit, aki ellen egy, a közelmúltban elkövetett nagyértékű rézlopás miatt adtak ki elfogatóparancsot - közölte az MTI-vel hétfőn a barcsi rendőrkapitány.
2008. szeptember 1. hétfő 19:04 - Hírextra
Cserti István a nem mindennapi, még vasárnap este történt autósüldözésről szólva elmondta: először a 6-os úton, Daránynál próbálták feltartóztatni a férfit, ám ő a rendőrök láttán átugratott egy kisebb hídon, és nagy sebességgel - olykor 150 kilométeres tempóval - kerékpárosokat és autósokat veszélyeztetve megpróbált elmenekülni.

A rendőrök végig a nyomában voltak az időközben kilyukadt kerékkel, felnin futó járműnek, megelőzni azonban nem tudták. Végül két faluval odébb, Szulok és Homokszentgyörgy között egy árokban ért véget a száguldás, de az autóban egyedül ülő férfit még ekkor sem volt könnyű elfogni, mivel rátámadt a rendőrökre - számolt be a részletekről a rendőrkapitány.

Elmondása szerint a férfi több, nagy értékű fémlopással is kapcsolatba hozható, így a legutóbb - három hete - Kálmáncsa határában történt kétmillió forint értékű rézvezeték-lopással. A rendőrök ugyan hamar nyomra akadtak, társait már ki is hallgatták, őt azonban nem találták, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene - tette hozzá Cserti István.

A most elfogott férfi nem ismeretlen a rendőrök előtt - mondta a barcsi kapitány. Mint arról beszámolt, többször volt büntetve hasonló bűncselekmények miatt, és a jogosítványát is többször bevonták. Most is engedély nélkül vezette az autót.

A hatóság által jól ismert bűnözőnek ezúttal a lopás mellett közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt is felelnie kell.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását