2024. április 26. - Ervin

Ismét Liverpoolban járt a BlackBirds együttes

Egy éven belül másodszor koncertezett a BlackBirds együttes a Beatles szűkebb hazájában, Liverpoolban. A zenekar Beatles Tribute együttesként lép fel hazai klubokban.
2008. augusztus 31. vasárnap 15:21 - Hírextra
Derecskei Zsolt billentyűs, gitáros és énekes az MTI-nek elmondta: sokkal jobban felkészültek, mint tavaly. Tisztában voltak a körülményekkel, az elvárásokkal. Látható volt, hogy amikor a Cavernben játszottak, miattuk jöttek az emberek. Dobos László énekes-gitáros arról beszélt, hogy olyan számokat is elővettek, amelyeket tavaly óta tanultak, de elhangzottak régebbi dalok is.

Nagyon sokan megismerték őket. Az ismerős zenészek közül megemlítette a kanadai Hal Bruce-t, akinek révén Kanadában koncerteztek, s jövőre is meghívta őket. Kölcsönösen felléptek egymás koncertjein - mesélte.

Békei István basszusgitáros, énekes is említette, hogy a városban rendszeresen érdeklődtek, hol lesznek a fellépéseik. Hoffmann György dobos szerint már rutinosabban mozogtak, és kedvesebb volt a fogadtatás, a hangmérnökök és a szervezők hozzáállása is pozitívabb volt. Holland, belga, francia koncertszervezők is érdeklődtek irántuk. A zenekar nevében megköszönte az őket kísérő magyaroknak, hogy a csapat pólójában bátorították őket.

Idősebb Hoffmann György, a zenekar menedzsere elmondta: most kevesebb zenekar volt, mint tavaly - de jobbak voltak. Hal Bruce-ról megjegyezte: tizedik alkalommal lépett fel a fesztiválon. A Cavern Back és a Cavern Front színhelyeken - ezeket egy fal választja el - 3 koncertjük volt. A Front a tradicionálisabb hely, a Back a nagyobb, ott 1999-ben Paul McCartney is fellépett. Játszottak a Cavern Pubban, és a belváros más klubjaiban. A közönség átjárt egyik helyről a másikra. Szeretettel fogadták őket, nagy volt a siker, sokan - járókelők, taxisok - gratuláltak .

Elismerés illeti a fiúkat, hiszen a Cavern Fronton olykor 35-40 fokos melegben, magas páratartalom mellett kellett jó produkciót bemutatni, ez sikerült - tette hozzá. Technikailag jól szólt a zenekar. A színpadmenedzserek és a hangmérnökök idén jobban dolgoztak, jobban odafigyeltek rájuk is.

Úgy néz ki, jövőre ismét mennek Liverpoolba. A kanadai meghívólevél is a kezükben van már. A belgákkal részletekbe menő tárgyalások folytak a jövő őszi Beatles-fesztiválon való részvételről, csak az időpont kérdéses. A hollandokkal a formaságokat kell elintézni. Érdeklődés van amerikai részről is.

Sokan tudják: az együttes FG-4 néven Illés emlékzenekarként is működik, Illés- Fonográf repertoárral. Szeptember első szombatján Bródy Jánossal a Copacabana színpadán adnak közös koncertet, a Margitsziget Árpád-hídi csücskénél. Bródy János a dalait énekli, ők saját repertoárjukat szólaltatják meg, s együtt is zenélnek.

Id. Hoffmann György hozzátette, hogy továbbra is havonta fellépnek az Illés-klubban, a Fonó Budai Zeneházban. Ezen kívül új klubjuk indul a Belvárosban Beat Club néven szeptember 19-én, az Aranytíz Művelődési Központban, az Arany János utca 10. szám alatt. A Beatlestől az Illésig megpróbálják felidézni a beatkorszak hazai és külföldi előadóit. Erről a menedzser részleteket nem akart elárulni, de megjegyezte: "illusztris" hazai vendégekre is számítanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását