2024. április 27. - Zita

Szesztilalmat vezettek be

Alkoholtilalmat vezetett be a hatóság Csernyivci megye több árvíz sújtotta falujában, így próbálva megakadályozni, hogy a károsultak eligyák az államtól kapott kárpótlási pénzt.
2008. augusztus 29. péntek 17:56 - Hírextra
Csernyivci megye kormányzója, Volodimir Kulis, azért volt kénytelen alkoholárusítási és -fogyasztási tilalmat bevezetni a térségben, mert egyes árvízkárokat szenvedett településeken tömeges mérteket öltött a lakosság italozása és munkakerülése, az emberek nem vesznek részt a romok és az áradás után visszamaradt hordalék eltakarításában - írta pénteken a kijevi Szegodnya című napilap.

Az újság szerint súlyosbítja a helyzetet, hogy élelmes vállalkozók nagy mennyiségben kezdtek hamisított vodkát és sört árusítani az árvíz sújtotta településeken a munka helyett az italozást választó lakosoknak. A szesztilalom november 15-ig, a helyreállítási munkálatok befejezéséig lesz érvényben. Addig a helyiek csak speciálisan kijelölt kocsmákban, esküvőkön és halotti torokon fogyaszthatnak alkoholtartalmú italokat. A hatóságok üldözni fogják a zugpálinkafőzőket és -árusítókat is.

A térségben egyébként a hadsereg alakulatai segítenek a romok és a szemét eltakarításában. A helyreállítási munkálatokba a térség több mint háromezer állástalanját is bevontak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását