2024. április 20. - Tivadar

Munkám elismerése, hogy elnöknek jelöltek

Olajos Péter, az MDF európai parlamenti képviselője elnöki jelölését a pártban végzett másfél évtizedes munkája elismerésének tekinti. A politikus erről pénteki sajtótájékoztatóján beszélt.
2008. augusztus 29. péntek 17:52 - Hírextra
"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy elnöknek jelöltek, és úgy érzem, hogy az a 15 éves MDF-es munkám elismerése" - mondta Olajos Péter. Ugyanakkor hozzátette: véleménye szerint Magyarország és az MDF számára is sokkal hasznosabb, ha Brüsszelben dolgozik, és azt szeretné elérni, hogy ezt a munkát a 2009-es választások után is folytatni tudja.

Mint mondta, az MDF az egyetlen olyan parlamenti párt, ahol az EP-képviselő nem tagja a legfőbb döntéshozó testületnek. Ezért korábban tájékoztatta a megyei választmányok elnökeit, hogy ezt a pozíciót be kívánja vinni a Magyar Demokrata Fórum elnökségébe, tehát jelöltetni kívánja magát az elnökségbe.

Leszögezte, hogy erről a témáról többet nem kíván nyilatkozni, mert elnökségi döntés született arról, hogy a tisztújítás ügyében csak Dávid Ibolya pártelnök, Hock Zoltán elnökhelyettes és Herényi Károly elnökségi tag szólalhat meg.

Az Index szerdán írt arról, hogy a párton belül többen is az elnökjelölti harcba beszálló Almássy Kornél alelnök kiszorítására tett kísérletként értékelik, hogy Olajos Péter és a párt Fejér megyei elnöke, Viniczai Tibor is jelölteti magát erre a pozícióra.

A párt alapszabálya szerint ugyanis a szeptemberi országos gyűlésen legfeljebb három elnökjelöltje lehet a pártnak. Márpedig a Dávid Ibolyához hű Viniczai Tibor és Olajos Péter jelölése Fejérben, illetve Hajdú-Bihar és Szabolcs megyében azt valószínűsíti, hogy a jelenlegi elnök mindent elkövet, hogy ne kelljen megmérkőznie Almássyval - írta az Index.

Az MTI erre vonatkozó kérdésére Olajos Péter azt mondta, hogy erről nem hallott, és ő egyetlen megyét sem kért arra, hogy jelöljék. Hozzátette: ő egyetlen szekértáborhoz sem tartozik, az MDF-ért küzd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását