2024. május 12. - Pongrác

Népszerű a Pázmány Péter Katolikus Egyetem bölcsészkara

Növekszik az érdeklődés a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Piliscsabán működő bölcsészkara iránt, ezt mutatja, hogy jelentkezések alapján szeptembertől a tavalyinál is több, összesen 667 diák kezdi itt meg tanulmányait - közölte a Bölcsésztudományi Kar dék
2008. augusztus 29. péntek 14:28 - Hírextra
Hegedűs Attila emlékeztetett arra, hogy az intézmény 14 éve működik a Pest megyei Piliscsaba-Klotildligeten, egy hajdani szovjet laktanya területén. Felmérések szerint egyebek mellett azért népszerű a bölcsészkaruk, mert az értékválsággal bírkózó világban mind nagyobb az igény az egyetemen ápolt katolikus eszmeiségre, amelyben a morál, a szakmai elkötelezettség kiemelt hangsúlyt kap az oktatómunkában. A társadalom részéről megmutatkozó ez irányú igényt támasztja alá, hogy az évente itt végző 250 friss diplomás szakember döntő többsége szinte azonnal talál állást - tette hozzá.

Mostanra a bölcsészkar 14 szakát vezették be a bolognai rendszerbe. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a diákok nagyobb mobilitást élveznek, nagyobb a külföldi intézményeknél az elfogadottságuk, az Erasmus ösztöndíjrendszerben könnyebben nyerhetnek felvételt külföldi egyetemre, és zökkenőmentesen kapcsolódhatnak be az élethosszig tanulás folyamatába - utalt rá a dékánhelyettes.

Az egyetem bővült is, mert az elmúlt évtől hozzá tartozik az Esztergomi Vitéz János Tanítóképző Főiskola, a közös szakmai munka pedig az oktatás színvonalának növelését eredményezte. Jelenleg az egyetem saját könyvtárának kialakítása folyik, és hamarosan megkezdi működését Katéter néven egy online internetes újság működtetése, ahol a komunikáció szakos diákok adnak majd műsort napi 24 órában - hívta fel rá a figyelmet Hegedűs Attila.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását