2024. április 20. - Tivadar

Nincs mozizás a városban

Milliós nagyságrendű tartozása miatt szerződést bontott Salgótarján önkormányzata a városi Apolló mozi bérlőjével - jelentette be az illetékes alpolgármester a közgyűlés keddi ülésén.
2008. január 29. kedd 14:27 - Hírextra

Fenyvesi Gábor elmondta: január 23-án, 60 napos felmondási idővel bontottak szerződést a Bjó Kft.-vel, mivel a bérlő egymillió forintos bérletidíj-tartozást halmozott fel, és ugyanennyivel tartozik a távfűtést biztosító Tarjánhő Kft.-nek is.

Salgótarjánban január elsejétől nincs filmvetítés a város egyetlen mozijában.

Az alpolgármester közölte: az önkormányzat megteszi a jogi lépéseket, ha a kft. nem rendezi tartozásait.

Ugyanakkor, mivel a mozit pályázati pénzből újították fel, az önkormányzat 2006 februárjától 10 éven át köteles biztosítani a moziszolgáltatást, és ennek az önkormányzat eleget is fog tenni - mondta.
A közgyűlés újra nyilvános pályázaton keres majd az üzemeltetőt.

Arra a kérdésre viszont nem tudott válaszolni az alpolgármester, hogy mikortól lesz látogatható az Apolló mozi.

Az 1.460 négyzetméter alapterületű belvárosi ingatlant 2007 júliusától 20 évre adta bérbe az önkormányzat a sóshartyáni székhelyű Bjó Mezőgazdasági, Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-nek.

Az ellenzéki képviselők akkor azért nem szavazták meg a bérbeadást, mert a 2005-ben hárommillió forintos törzstőkével bejegyzett Bjó Kft. tevékenységi körében gabonafélék termelésétől szarvasmarha-tenyésztésen át a tésztafélék gyártásáig számos működési ág szerepel, de a mozgóképvetítés nem.

Tavaly három hónapig szintén nem volt filmvetítés Salgótarjánban, mert az önkormányzat - mivel nem teljesítette a szerződés feltételeit - a korábbi bérlővel, a FUSZ Centrum Kft.-vel is szerződést bontott. A Bjó Kft. pedig a tervezettnél csak később tudta megnyitni a mozit a közönség előtt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását