2024. május 4. - Mónika, Flórián

World Cyber Games 2008

Nyolc-tízezer embert várnak a szervezők a World Cyber Games 2008 magyarországi döntőjére, amelyet vasárnap tartanak a Jövő Házában.Magyarországon évről évre egyre népszerűbb a PC- és videojáték-verseny. Először 2001-ben rendezték meg, akárcsak a nemzetköz
2008. augusztus 27. szerda 16:14 - Hírextra
Gyakorlatilag a háromtól a 63 éves korosztályig mindenki megfordul a rendezvényen, amelyen idén több mint 90 bajnokság lesz. Az eseményre nyolc-tízezer emberre számítunk - mondta az MTI-nek Hadházi Dániel főszervező a szerdai sajtótájékoztatón.

A profi játékosok öt játékkategóriában mérhetik össze tudásukat: Command and Conquer 3: Kane's Wrath, FIFA 08, StarCraft: Brood War, WarCraft III: The Frozen Throne, Guitar Hero III: Legends of Rock. A legjobbak részt vehetnek a novemberben Kölnben megrendezendő nemzetközi World Cyber Games 2008 bajnokságon. A világfesztiválon való részvételt a Samsung Electronics Magyar Zrt. szponzorálja.

Eddig háromszor győzött - 2004-ben, 2005-ben és 2007-ben - a magyarországi döntőn Zentai György az egyik stratégiai játékkategóriában, így háromszor jutott ki a nemzetközi bajnokságra is. Tavaly ő érte el a magyar csapatból a legjobb eredményt: bekerült az első 16 játékos közé.

A 21 éves, Corvinus Egyetemre járó harmadéves hallgató 16 éve sakkozik, innen ered a stratégiai játékhoz való vonzódása is. Az MTI-nek elmondta: szeretne idén is győzni - Command and Conquer 3: Kane's Wrath nevű stratégiai játék kategóriájában indul - és ha ez sikerül, akkor a tavalyinál még jobb helyezést elérni a nemzetközi versenyen, amelyre idén 80 ország nevezett.

Ennek érdekében 8-10 órát is gyakorol, de csak a bajnokság előtt "edz" ilyen sokat, a szinten tartás érdekében 2-3 órát szokott játszani naponta. Azonban nemcsak ez tölti ki az életét, nagyon fontosnak tartja a sportolást is, mert szerinte a fizikai erőnlét épp oly lényeges a jó teljesítményhez, mint a logika, az ügyesség és a gyorsaság.

A World Cyber Games 2008 magyarországi döntője a játékok iránt érdeklődő minden korosztálynak kínál érdekes programot, hiszen egy helyszínen lesznek az ügyességi, a stratégiai és a zenei játékok is, amelyek ingyenesen kipróbálhatók. A bajnokságokon kívül színpadi kvíz és sok nyeremény várja a közönséget.

Vasárnap derül ki az is, hogy ki a legszebb és legügyesebb cyberlány. A második alkalommal megrendezendő World Cyber Girls szépségversenyre ugyanis nemcsak a csinos, hanem a PC- és videojátékokban is jártas lányok nevezhettek, akik közül az lesz a nyertes, aki jól válaszol a kvízkérdésekre és elég ügyesen penget a Guitar Hero III: Legends of Rock nevű zenei játékon.

A World Cyber Gamest 2001-ben azzal a céllal hívták életre, hogy a közös játék segítségével erősítse a világ népei közötti megértést. A versenyt azóta minden évben megrendezik. A résztvevők közül sokan már ismerősként köszönnek egymásra, mások a világdöntőn találkoznak először személyesen, bár virtuálisan már rég ismerik egymást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását