2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Szigetmonostor tárgyalási alapnak tekinti a tárca alternatív ajánlatát

Szigetmonostor önkormányzata egyelőre nem adja hozzájárulását az átadás előtt álló Megyeri híd használatba vételéhez, ám tárgyalási alapnak tekinti a megegyezéshez a közlekedési tárca alternatív ajánlatcsomagját - közölte a falu polgármestere szerdán az M
2008. augusztus 27. szerda 13:11 - Hírextra
Molnár Zsolt (Fidesz) elmondta, hogy a Szentendrei-szigeten fekvő falunak az eredeti megállapodás szerint járna egy híd, ami a két partot összeköti. Az M0-ás hídnak ugyanis nincs lejárója a szigetre, mert hatóságok környezetvédelmi megfontolásból megtiltották ennek építését, ezzel is védve a szigeten lévő ivóvízbázist. Csakhogy a lejáró megépítésének elmaradsa miatti kompenzációként megígért kis hídnak még csak a tervezési munkái sem kezdődtek el. Helyette állt elő most a tárca az alternatív ajánlatcsomaggal - tette hozzá.

Ebben a meglévő komp korszerűsítése, egy gyalogos híd megépítése, a szigeten egy tűzoltó- és mentőállomás létesítése, valamint buszjárat kétóránkénti indítása szerepel, összességében három és félmilliárd forint értékben. Az eredeti híd egyébként hozzávetően hatmilliárd forintba kerülne - utalt rá a polgármester.

A képviselő-testület egyelőre nem foglalt állást az alternatív ajánlatokcsomagról. Annak esetleges elfogadása előtt azonban mindenképpen garanciát vár arra, hogy valóban megtartja-e ígéretét a tárca. A kérdésről a testület a következő ülésén tárgyal majd - hívta fel rá a figyelmet Molnár Zsolt.
Budakalász képviselő-testülete keddi rendkívüli ülésén megtagadta hozzájárulását a Megyeri híd használatba vételéhez - közölte Mányai Zoltán fideszes képviselő szerdán az MTI-vel. A kormány ugyanis ígéretet tett, hogy a települést érintő híd miatti forgalomnövekedés kompenzálására elkerülő utat építtet Üröm és Budakalász között, zajvédő falakat állít fel, és 200 millió forint értékben forgalombiztonsági beruházásokat hajt végre. Ezekből egyik ígéret sem teljesült, ezért a község becsapottnak érzi magát - közölte a képviselő.

Becslések szerint a naponta a 11-es úton áthaladó, átlagban 33 ezer autó száma a híd átadása után több mint 60 ezerre növekszik, ezt a terhelést a jelenlegi útviszonyok nem képesek elviselni, sürgős intézkedésre van hát szükség - hívta fel rá a figyelmet Mányai Zoltán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását