2024. április 24. - György

Gyermekszínházi Szemle a Marczibányi téren

Október végéig várják a társulatok jelentkezését az 5. Gyermekszínházi Szemlére, amelyet 2009 tavaszán rendeznek meg Budapesten, a Marczibányi Téri Művelődési Központban - közölte az intézmény sajtóreferense az MTI-vel.
2008. augusztus 27. szerda 20:40 - Hírextra
Makofka Tünde tájékoztatása szerint a májusi színházi szemlére igényes, formanyelvi gazdagságot tükröző produkciókat várnak a szervezők. Műfaji kötöttség nincs, minden olyan előadással lehet nevezni, amely 2007. január 1. után született, és nem játszották a kaposvári Gyermek- és Ifjúsági Színházak Biennáléján.

A kaposvári biennálét kiegészítő, minden páratlan évben a fővárosban megrendezett szemle programjába bekerülő színdarabokat Tóth Miklós rendező válogatja.

A szervezők szerint a különféle színházi kifejezőeszközök szabad, játékos és kreatív alkalmazására, összekapcsolására egyedi módon alkalmat adó szemle célja az, hogy minél több gyermek megérezze a színház varázslatát.

A legutóbbi, 2007-es mustrán profi- és amatőr színházi társulatok éppúgy felléptek, mint bábszínházak, táncműhelyek és független művészeti stúdiók. Akkor a művelődési központ fődíját a Stúdió "K" Diótörő Ferenc és a nagy szalonnaháború című előadása kapta, míg a Fővárosi Önkormányzat fődíját a Budapest Bábszínház Hamuban sült mese című előadása nyerte el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását