2024. május 3. - Tímea, Irma

Szentendre éjjel-nappal nyitva

Megpezsdül az élet hétvégén a Szentendre éjjel-nappal nyitva című rendezvény jóvoltából: a nyárvégi programzáró kulturális fesztivál három napján a szervezők szándéka szerint reggeltől éjjel két óráig igazi mediterrán élet tölti majd meg a várost.
2008. augusztus 27. szerda 18:55 - Hírextra
Mint azt Kiss Zsuzsanna szervező az MTI-nek szerdán elmondta, a nyári programokat lezáró esemény kavalkádjából kiveszik a részüket a művészek, a civil szervezetek, az egyházak és a vendéglők tulajdonosai egyaránt.

A pénteken induló eseménysorozathoz a Dumtsa Jenő utca megtelik képző- és iparművészek munkáival, a könyvtár, a múzeumok és a galériák késő éjszakáig képzőművészeti, irodalmi programokat, vetélkedőket rendeznek. A régi művésztelepen nyitott műtermek, pénteken éjjel is nyitva tartó templomok várják az érdeklődőket.

A belvárosban több színpadon zenei programok zajlanak, lesz Blues péntek és Ska szombat, latin zene, flamenco- és salsabemutató. Fellép a Vujicsics és a Kecskés együttes. Szombaton este a Fő téren Neo koncert lesz Neoneon fényfestészettel kísérve. Ez azt jelenti, hogy a környező házak falát hangulatos színekben világítják meg.

A programok sorába tartozik vasárnap a Bükkös-patak partján a Bors családi nap, amelynek keretében borsostokányfőző és borsválogató verseny fokozza az izgalmakat, mindezt borsmentakoktél-kóstoló egészíti ki. A városházán keresztény irodalmi estek, a P Art Moziban Keresztény filmklub várja az érdeklődőket.

A minden évben augusztus utolsó hétvégéjén megtartott fesztivál ötletgazdája feLugossy László, Szirtes János és ef Zámbó István, megrendezésével a performance műfajt kívánják népszerűsíteni, a kísérletezésben gondolkodó, újat kutató művészek találkozását igyekeznek elősegíteni, s fel kívánnak mutatni egy másik értéket a világ tömegigényt kiszolgáló kultúrájával szemben - olvasható az eseményről szóló ismertetőben.

A rendezvényen, amely az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Szentendre éjjel nappal nyitva című fesztivál keretében zajlik, a Nagyszínpadon és a Dunakorzón lévő Szabadszínpadon a délutáni óráktól, a Csőszínpadon és a Romszárnyban pedig estétől késő éjszakáig követik egymást az események.

Az ismertebb fellépők között lesz pénteken feLugossy László és Szirtes János képzőművész, akiket a Romszárnyban láthat a közönség. A Dunakorzón lép fel Karen Carroll amerikai énekesnő, aki szerepelt már Albert King, Katie Webster, Lurie Bell és más ismert blueszenészek társaságában, idén ott volt a chicagói bluesfesztiválon és a Sziget fesztiválon is. Turnézenekarát, a Mississippi Grave Diggerst Oláh Andor, az ismert szájharmonikás hívta életre, s tavaly óta kíséri Karen Carrollt és édesanyját, Jeanne Carrollt.

Vasárnap egyebek között hallhatják a vendégek Németh Jucinak, az Anima Sound System korábbi énekesnőjének új együttesét, a Nemjucit, a Tudósok nevű kísérletező együttest, a kortárs jazzt játszó Tóth Viktor Tercettet, valamint az ef Zámbó Happy Dead Bandet, amelynek vezetője és névadója képzőművészként és az egykori A. E. Bizottság alapítójaként is ismert.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását