2021. november 28. - Stefánia

Tiltsák be!

A terepjárók, a nagy fogyasztású autók és sportkocsik betiltására vonatkozó népszavazási aláírásgyűjtés ismertettek svájci politikusok hétfőn.
2008. augusztus 25. hétfő 20:16 - Hírextra
A Fiatal Zöldek közleménye szerint a benzinfaló autók ellen irányuló kampányuk során 120 000 érvényes aláírást gyűjtöttek össze, így 18 hónapon belül megtarthatják a járműveket sújtó referendum.

A kezdeményezők célja az, hogy lassítsák a globális felmelegedést, csökkentsék a levegő szennyezettségét, véget vessenek "az utakon folyó fegyverkezési hajszának" és védjék a gyalogosokat, a kerékpárosokat és a gyerekeket.

A párt népszavazási kezdeményezése értelmében az új autók nem bocsáthatnának ki 250 grammnál több széndioxidot kilométerenként, a dízelmotorokat részecskeszűrőkkel kellene felszerelni, és egy személyautó sem nyomhatna többet 2,2 tonnánál. A gyalogosok védelme érdekében biztonságosabb orr-részt kellene kialakítani az autókon.

A már elkészült, ezen követelményeknek nem megfelelő autókat 100 kilométer/óra sebességkorlátozással sújtanák a kezdeményezők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását