2024. május 20. - Bernát, Felícia

Hazánkon kívül is drágult a benzin

Néhány százalékkal emelkedett kedden a benzin és a gázolaj ára a szlovéniai és a horvátországi benzinkutaknál - derül ki a legnagyobb üzemanyag-forgalmazók honlapjáról. Szlovéniában, a nemzeti olajvállalatnak számító Petrol benzinkútjainál keddtől több mint 4 eurócenttel, vagyis több mint 10 forinttal kell többet fizetni a 95-ös benzinért és a gázolajért.
2010. január 12. kedd 15:02 - HírExtra
A benzin ára 1,158 euróra (310 forintra) emelkedett, a gázolaj ára pedig 1,096 euróra (293 forintra) nőtt. Horvátországban a csaknem felerészben a magyar Mol tulajdonában lévő INA töltőállomásain keddtől mintegy 2,5 százalékkal, azaz 14-19 lipával (5-7 forinttal) kerül többe a benzin és a gázolaj literje.

A 95-ös eurosuper benzin 8 kunába (295 forintba) kerül, míg a gázolajért (eurodízel) literenként 7,45 kunát (274 forintot) kell fizetni.

Szlovéniában és Horvátországban egyaránt legutóbb december 29-én változtak az üzemanyagárak, akkor a jelenleginél csak kisebb mértékben növekedett a benzin és a gázolaj fogyasztói ára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását