2024. április 26. - Ervin

Négy kiemelt gyógyfürdő-beruházást támogat az állam

A jövőben négy kiemelt gyógyfürdő-beruházás valósulhat meg Magyarországon, több mint 6,5 milliárd forintos állami támogatással: Hajdúszoboszlón és Szegeden új élményfürdő épül, Bükön és Zalakaroson pedig a már meglévő fürdőt fejlesztik - mondta Budai Bern
2008. augusztus 25. hétfő 15:00 - Hírextra
Hajdúszoboszlón a közelmúltban rakták le az új élményfürdő alapkövét; a beruházás végén Európa legnagyobb fürdőkomplexuma létesül - közölte a szóvivő. Az összesen 4,7 milliárd forintos beruházásból, 2,25 milliárd forint az állami támogatás, amelynek segítségével 2009. decemberéig épülhet meg az "Aqua Palace" nevű új fürdő Hajdúszoboszlón.

Budai Bernadett tájékoztatása szerint Szegeden 6 milliárd forintos beruházás valósulhat meg, és 2009. októberéig épülhet fel egy új gyógy- és wellness fürdő. A város ehhez 3 milliárd forintos támogatást használhat fel.

Mint elhangzott, a zalakarosi fürdő esetében a 2,7 milliárdos fejlesztésből 809 millió a támogatás. Ebből a pénzből 2011. májusáig fejezhetik be az új fogadóépület megépítését, a fedett fürdő átalakítását, valamint a gyógy- és wellness részleg fejlesztését.

A negyedik beruházás a büki gyógyfürdőt érinti, amelyet 2010 augusztusáig alakítanak át 1,75 milliárd forintból, 525 milliós állami támogatással. Itt szintén a gyógyfürdő szolgáltatásait fejlesztik majd.

Budai Bernadett kitért arra, hogy Zalakaroson és Bükön az elmúlt hetekben kötötték meg a támogatási szerződést, míg Szegeden erre a közeljövőben kerül sor. A négy kiemelt projekt állami támogatása összesen több mint 6,5 milliárd forint. A szóvivő hangsúlyozta: a fejlesztések nemcsak munkahelyeket teremtenek, de élénkítik az idegenforgalmat is.

Kitért arra, hogy a kiemelt fejlesztéseken túl a pályázati lehetőségek is bővülnek, hiszen 2007 őszén jelentek meg a pályázatok a turisztikai termékek és vonzerő fejlesztésére, valamint a szálláshelyekhez kapcsolódó egyéb szolgáltatások fejlesztésére. Ezen a területen 85 milliárd forintos uniós társfinanszírozással valósulhatnak meg a projektek.

Emellett augusztus közepén jelent meg a "turisztikai desztináció menedzsment" felhívás, ami hét régióban összesen 4,3 milliárd forintos támogatást jelent, ebből többek között a térségi együttműködést és az induló vállalkozásokat akarják segíteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását