2024. április 19. - Emma

Független jelölt lett polgármester

Varga János független jelölt nyert az időközi polgármester-választáson a Zala megyei Pusztaszentlászlón vasárnap - tájékoztatta a szavazatok összeszámlálása után a község jegyzője az MTI-t.
2008. augusztus 25. hétfő 06:51 - Hírextra
Az időközi választáson két polgármesterjelölt indult: a győztesre 266-an voksoltak, míg a szintén függetlenként induló Tóth András, volt főállású polgármester 64 szavazatot kapott. A 660 lakosú település irányítását Varga János tiszteletdíjasként kívánja ellátni - mondta el Szilvás Istvánné jegyző.

A falu 560 választópolgára közül 332-en adták le voksukat, ebből két szavazat volt érvénytelen.
Az időközi önkormányzati választást azt követően írták ki, hogy a volt polgármester jogviszonya a tisztségével kapcsolatban elkövetett bűncselekménye miatt megszűnt. Múlt év márciusában Tóth András a falugyűlésen "beszari alaknak" nevezte az egyik képviselőt és kijelentette, hogy valótlanságokat állít.

A bíróság nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértés miatt Tóth Andrást bűnösnek találta ugyan, de nem tiltotta el a közügyek gyakorlásától, ezért indulhatott polgármester-jelöltként az időközi választáson.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását