2023. május 30. - Janka, Zsanett

Spotaková bosszút állt

Az 1968-as csehszlovákiai invázióért állt bosszúként értékelte pénteken a cseh sajtó Barbora Spotaková előző napi győzelmét női gerelyhajításban a pekingi olimpián.
2008. augusztus 22. péntek 16:29 - Hírextra
Spotaková ugyanis napra pontosan 40 évvel azután győzte le az orosz Marija Abakumovát, hogy a Szovjetunió vezette Varsói Szerződés katonai egységei elfojtották a "Prágai Tavaszt".

"A megszállás évfordulóján Barbora Spotaková nem volt hajlandó megadni magát annak a helyzetnek, hogy az orosz atléta vezet" - írta a tekintélyes Lidové Noviny, emlékeztetve arra, hogy Spotaková az utolsó, hatodik dobásával szárnyalta túl az első sorozattól vezető Abakumovát.

A Dnes című prágai lap szerint Spotaková "olyan párbaj végén diadalmaskodott, amelyben vetélytársa olyan országból jött, melyről a cseheknek nincsen jó emlékeik".

Ugyancsak az évfordulót emlegette a Sport című lap.

"Ez a bosszúnk 1968-ért. Ti tankokat küldtetek ellenünk, mi gerellyel vágtunk vissza!" - lelkendezett a népszerű Blesk. "Nesze neked Oroszország, ezt a megszállásért kaptad! Spotaková rendezte a cseh-orosz történelmi számlát" - írta az Aha.

Csütörtökön maga Spotaková is, aki 71,42 méteres dobásával új Európa-csúcsot állított fel, párhuzamba hozta győzelmét az 1968-as eseményekkel, sikerét emiatt különösen értékesnek nevezte.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását