2024. május 2. - Zsigmond

Sem kisajátítás, sem meghamisítás

A Magyar Nemzet 2008. augusztus 21-én és 22-én megjelent, a Honvédelmi Minisztériumot állami ünnepünk, augusztus 20-a meggyalázásával és Mátyás király Fekete Serege zászlajának meghamisításával vádoló írásaira a minisztérium az alábbiakat közli:
2008. augusztus 22. péntek 13:17 - Hírextra
A napilap állításával szemben "kormányzati kezek" nem festettek át semmilyen sávot a történelmi zászlósor részét képező Mátyás-zászlón.

A Fekete Sereg zászlajának rekonstrukciójára az úgynevezett Phylostratus krónika ábrázolása alapján került sor. A zászló ezen rekonstrukciója először az 1970-es évek végén bélyegen, majd képeslapon is megjelent. A történelmi zászlósor tervezésekor, 1984-85-ben annak készítői úgy vélték, a már ismert formában újítják fel ezt a zászlót. Hangsúlyozzuk, hogy azóta – 1985. április 4-e óta – ez a zászló a történelmi zászlósor része, minden állami, nemzeti ünnepen, a Köztársasági Elnök beiktatási ünnepségén, a honvédség ünnepein, zászlóavatásokkor és számtalan, civilek által szervezett ünnepségen is jelen volt. Több hagyományőrző csoport is elkészíttette magának, használva azt azóta is. Ez évben is minden egyes ünnepi alkalomkor része volt a történelmi zászlósornak.

Huszonhárom esztendő alatt soha senki, sem heraldikus, sem vexikollógus (zászlótörténész), sem történész, sem néző vagy múzeumi látogató kifogást a zászló ellen nem emelt.
Természetesen lehet vitát folytatni a zászlók rekonstrukciójának mikéntjéről, ám ennek szakmai vitának kellene lennie, nem belpolitikai felhangokkal tűzdelt vádaskodásnak.

Nem a Honvédelmi Minisztérium az tehát, amely lejáratja nemzeti szimbólumainkat, meghamisítja történelmünket és meggyalázza ünnepeinket, köztük a katonák számára egyik legfontosabbat, a Tisztavatást!

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását