2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Jól vannak a pekingi pandák

Jól érzi magát és gyarapodik a májusi szecsuáni (Sichuan) földrengés pusztításai, és nem utolsó sorban az olimpia miatt a pekingi állatkertbe költöztetett nyolc pandabocs.
2008. augusztus 22. péntek 13:24 - Hírextra
Valószínűleg az év végéig ott is maradnak, mert újjá kell építeni a Volung (Wolong) Nemzeti Parkban található, összeomlott menedékeiket. Eredetileg úgy tervezték, hogy a bocsok már októberben visszatérhetnek a rezervátumba.

A pekingi lap idézte az állatkert helyettes vezetőjét, aki szerint az egy-két éves pandák súlya május óta másfél-két kilogrammot gyarapodott, és teljesen alkalmazkodtak a helyi klímához. Igaz, megpróbáltak olyan helyet kialakítani nekik, amely a lehető leginkább hasonlít valódi élőhelyükhöz.

A Volung Nemzeti Park több mint 150 óriáspandának adott otthont. A május 12-i földrengésben 14 pandamenedék teljesen megsemmisült, a többi 34 pedig megsérült. A rezervátum öt munkatársa életét vesztette, két panda megsérült, egy pedig elpusztult. A veszélyeztetett fajnak minősülő óriáspandák sorsát Kínában megkülönböztetett figyelemmel kísérik. Tavaly novemberi adatok szerint Kínában összesen 239 óriáspandát tartottak fogságban, ebből 128 volungi központban élt. Az állatok természetes élőhelyén, a közép-kínai Kanszu (Gansu), Szecsuan és Sanhszi (Shanxi) tartományok határvidékén mintegy 1590 pandát tartanak nyilván.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását