2024. május 5. - Györgyi

Elfogták a "fekete sereg" egyik bujkáló tagját

Összehangolt akcióban fogott el a rendőrség egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy még 2004-ben 12 társával együtt többször rálőtt egy mátészalkai vállalkozóra. Az alvilágban "fekete seregként" ismert bűnbanda, amelynek a férfi tagja volt, többek közöt
2008. augusztus 22. péntek 11:18 - Hírextra
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken közölte az MTI-vel, hogy múlt héten szombaton fogta el a főváros XIV. kerületében a 30 éves férfit. A közlemény szerint a férfi ellen azért adtak ki elfogatóparancsot, mert a rendelkezésre álló adatok szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy még 2004. november 10-én több társával több lövéssel megsebesített egy 40 éves mátészalkai vállalkozót.

A BRFK emellett közokirat-hamisítás és csalás miatt is kereste a férfit, a Fővárosi Bíróság pedig szabadságvesztés letöltése miatt adott ki elfogatóparancsot ellene.

A BRFK-n 2006. június 28-án jelentették be, hogy a rendőrség elfogta azt a bűnözői kört, amelyik felelős az alvilágban Ragyás Tóniként ismert férfi megöléséért, valamint más súlyos bűncselekmények elkövetéséért. A rendőrség a nyomozás során megállapította: az alvilágban "fekete seregként" számon tartott bűnözői csoport vezetője, M. Róbert adott utasítást arra, hogy egy pénzügyi vita miatt öljék meg az egyik ellenérdekű csoport vezetőjét, ennek következménye lett a fővárosi Colosseum diszkóban egy lövöldözés, valamint M. Róbert adott utasítást a mátészalkai vállalkozó megölésére is.

M. Róbert és 26 társának büntetőpere 2007. március 6-án kezdődött a Fővárosi Bíróságon. A vádirat szerint a mátészalkai vállalkozó M. Róbert egyik riválisa volt a csengersimai határátkelőnél folytatott illegális cigarettakereskedelem felvásárlójaként. M. Róbert javaslatot tett a piac felosztására, a vállalkozó színleg elfogadta az ajánlatot, de nem tartotta be. 2004. november 10-én, megtorlásul, M. utasítására Budapestről, Miskolcról, Szolnokról és Érdről a szervezet tizenhárom tagja indult Mátészalkára megölni V. Jánost. A támadók zárva találták az ajtót, nem tudták betörni azt, s bár többször rálőttek áldozatukra, végül elmenekültek, amikor a férfi a hozzátartozóinak kiabálni kezdett, hogy hívják a rendőrséget. V. János mellkasi sérüléseket szenvedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását