2022. augusztus 9. - Emőd

Gripen ügyben még folynak a vizsgálatok Svédországban

A svéd főügyész cáfolta, hogy a Gripen gépek beszerzése körüli esetleges korrupció vizsgálatát Stockholmban lezárták volna; erről Christer van der Kwast a Népszabadság csütörtöki számában megjelent interjúban beszélt.
2008. augusztus 21. csütörtök 08:21 - Hírextra

A Gripen-ügynek Svédországban még nincs vége, a vizsgálatok folytatódnak, igaz, a nyomozás súlypontja, nem Magyarországon van, hanem Csehországban - mondta a főügyész, aki hozzátette: az ügyben folytatott vizsgálódásaik nincsenek olyan stádiumban, hogy a korrupciót kellően alátámaszthatták volna.


Kijelentette: ha olyan stádiumban lesznek a vizsgálatok, amikor ez esedékes, akkor hivatalos csatornákon keresztül azonnal megkeresik majd a magyar vádemelési hatóságot is.


Arra a kérdésre, hogy egyéb korrupciógyanús esetek a magyar-svéd gazdasági kapcsolatokban felmerültek-e, azt mondta: ha hivatalosan kiderült volna ilyesmi, akkor elsőként tudna róla. Ugyanakkor hozzátette, hogy "dolgokat hall azért az ember".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását