2024. április 19. - Emma

Szárnyalnak az ír bokszolók

Az 1956-os melbourne-i ötkarikás játékok óta nem szerepeltek olimpián olyan eredményesen az ír ökölvívók, mint most Pekingben.
2008. augusztus 20. szerda 18:08 - Hírextra
A szerdai negyeddöntőkből ugyanis három szigetországi bokszoló is továbbjutott a legjobb négy közé és már biztos, hogy valamennyien éremmel távoznak a kínai fővárosból. Igazi szenzációként köztük van az a Darren Sutherland is, aki két évvel ezelőtt egy nemzetközi meccsen olyan súlyos szemsérülést szenvedett a ringben, hogy a versenyzőt azonnal meg kellett műteni és az orvosok akkor semmi esélyt nem adtak arra, hogy valaha is újra bokszolhat.

A középsúlyú Sutherlandet azonban keményebb fából faragták: fél évvel később már újra ringbe lépett, a pekingi negyeddöntőben pedig 11-1-es pontozással lelépte venezuelai ellenfelét, Alfonso Blanco Parrót.

Rajta kívül még a félnehézsúlyú Kenny Egan és a kislégsúlyú Paddy Barnes is legalább bronzérmes Pekingben, márpedig hasonló szereplésre 52 éve nem volt példa az ír ökölvívás történetében.


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását