2024. április 26. - Ervin

Gólgazdag döntetlen a főpróbán

A szeptemberi Dánia és Svédország elleni világbajnoki selejtezőkre készülő magyar labdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésen 3-3-as döntetlent játszott Montenegróval a Puskás Ferenc Stadionban.
2008. augusztus 20. szerda 23:00 - Hírextra
Erwin Koeman szövetségi kapitány csapata legközelebb szeptember 6-án Dánia, majd 10-én Svédország ellen lép pályára vb-selejtező mérkőzéseken.

Eredmény:
Magyarország-Montenegró 3-3 (1-1)

Puskás Ferenc Stadion, 3000 néző, v.: Richard Havrilla (szlovák)
gólszerzők: Priskin (29.), Hajnal (55., 87., a másodikat 11-esből), illetve Jovetic (45., 68., előbbit 11-esből), Vukcevic (52.)
sárga lap: Tóth B. (25.), Dzsudzsák (80.), illetve Tanasijevic (13.), Boskovic (28.)

Magyarország:

Babos Gábor - Szélesi Zoltán (Bodnár László, 80.), Vanczák Vilmos, Juhász Roland (Tímár Krisztián, 62.), Lőw Zsolt (Bodor Boldizsár, 80.) - Vadócz Krisztián, Tóth Balázs (Vass Ádám, a szünetben) - Huszti Szabolcs (Halmosi Péter, 69.), Hajnal Tamás, Dzsudzsák Balázs - Priskin Tamás (Rudolf Gergely, 69.)

Montenegró:

Vukasin Poleksic - Elsad Zverotic (Vlado Zeknic, 84.), Radoslav Batak, Jovan Tanasijevic, Vladimir Bozovic - Branko Boskovic (Dragan Bogavac, 92.), Simon Vukcevic (Igor Burjanovic, 66.), Milorad Pekovic, Nikola Drincic - Stevan Jovetic, Mirko Vucinic (Radomir Balovic, 74.)

I. félidő:

29. perc: Tóth passzolt Priskinhez és a támadó 15 méterről a jobb sarokba lőtte a labdát (1-0).
45. perc: Juhász küzdött Vuciniccsel a labdáért, a tizenhatoson belül mindkét játékos a földre került, a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Jovetic a jobb alsó sarokba lőtte, Babos beleért a labdába, de menteni nem tudott (1-1).

II. félidő:

52. perc: egy keresztbeívelés után Jovetic lőtt kapura, Babos kiütötte a labdát, amit Vukcevic kapásból a jobb alsó sarokba lőtt (1-2).
55. perc: Vadócz beadása után Hajnal mellel két védő között maga elé tette a labdát, majd 12 méterről a bal sarokba helyezett (2-2).
68. perc: Jovetic tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre és a beadásra helyezkedő Babost becsapva a rövid sarokba lőtte a labdát (2-3).
87. perc: Halmosi ugrott ki a tizenhatoson belül, eltolta a labdát Poleksic mellett, aki elhúzta a magyar játékos lábát. A megítélt büntetőt Hajnal a bal felső sarokba lőtte (3-3).

Lendületesen kezdett a magyar együttes, amely már a második percben megszerezhette volna a vezetést. Az iram azonban gyorsan csökkent és a színvonal sem volt magas, érthetetlen átadási és helyezkedési hibák jellemezték a vendéglátók játékát.

Veszélyes helyzetet csak a vendégek óriási hibája után sikerült kialakítani, igaz a montenegróiak is csak akkor kerültek helyzetbe, ha a magyar védőktől kaptak labdát. A 29. percben előnyhöz jutott a házigazda, amely után pár percig jól is játszott, de a játékrész végén a látogatók tizenegyesből egyenlítettek.

A második 45 percet a vendégek kezdték aktívabban és hamar a vezetést is megszerezték. A bekapott gól felébresztette a magyar együttest, amely Hajnal remek alakításával hamar egyenlített. A folytatás kiegyenlített, az első félideinél kicsit magasabb színvonalú küzdelmet hozott.

Jovetic találatával ismét a vendégek vezettek, akik a hátralévő időben magabiztosan őrizték előnyüket, egészen a 87. percig, amikor a Halmosi ellen megítélt tizenegyesből Hajnal egyenlített.

A találkozó során a magyar szurkolók közül egy 50-60 tagú csoport a találkozó jelentős részében Romániát szidalmazó rigmusokat skandált, a műsorközlő egyszer sem szólította fel ezt a társaságot tevékenysége befejezésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását