2024. május 3. - Tímea, Irma

Túl messze volt a célvonal

Kéznyújtásnyira volt tőlük az aranyérem, mégis rémálom lett az álomból Sanya Richardsnak és a Lolo Jones-nak, a két amerikai futónőnek alig néhány méterre a megdicsőüléstől.
2008. augusztus 19. kedd 21:43 - Hírextra
Richards a 400 méteres síkfutás, Jones pedig a 100 méteres gátfutás nagy esélyese volt: már látták lelki szemeik előtt a tiszteletkört, a pódiumot, hallották az amerikai himnuszt. Aztán minden romba dőlt.

Először Richards zuhant a poklok mélyére. A magas, csínos nő, akit a nagy fáradtságot okozó Behcet-kór támadott meg, lemaradt a 2007-es világbajnokságról. Hiába nyert meg mindent több éve, elbukott az amerikai válogatón. Az olimpia lett volna számára a nagy feltámadás, ehelyett egy újabb szörnyű csalódás következett.

"Nagyon keményen dolgoztam, teljesen ki vagyok borulva. Irányítottam a versenyt egészen az utolsó kanyarig, és akkor görcsöt éreztem az Achilles-inamban, 70 méterre a célvonaltól. Már megint elárult a testem" - panaszkodott, és egy mosolyt sem tudott kicsalni belőle a bronzérem a pódiumon.

Alig 30 perccel később honfitársnője, Lolo Jones, aki a táv idei legjobb eredményét futotta, a szoborszerű 60 méteres fedettpályás világbajnok 100 méterre és 10 gátra volt a felszenteléstől. De a kilencedik gát fatálissá vált. Beleakadt a lába, miközben vezetett. Jones, a futam végén, hosszú másodpercekig ott maradt a vonal mögött összegörnyedve. Térden állva nézte az óriási kivetítőt, hátha jön a csoda, de nem jött. Neve előtt a 7-es szám szerepelt.

"Nehéz ez a mai este. De a legrosszabb holnap lesz. Annyira szomorú vagyok. Olyan, mintha egy autó volánjánál lennék, amely felett elvesztettem az uralmamat" - sóhajtotta.

A nagy esélyesek balszerencséje lett a brit Christine Ohuruogu és az amerikai Dawn Harper boldogsága.

Ohuruogunak ez az aranyérem megerősíti tavalyi, 400 méteren szerzett oszakai világbajnoki címét, és ezúttal senki sem vetheti a szemére, hogy a világelső távollétében győzött. A kétkedőket azonban aligha nyugtatja meg, hiszen a tavalyi világbajnokság előtt néhány nappal járt le egy éves eltiltása, miután nem vett részt három doppingvizsgálaton.

Ellenben Dawn Harper kijött az ismeretlenség homályából hála honfitársnőjének és az elhibázott gátnak, megszerezte első nemzetközi érmét.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását