2024. május 2. - Zsigmond

Talmácsi Gábor jövőre magyar istállóban folytatja

A gyorsaságimotoros-világbajnokságon a 125 km-esek között világbajnok Talmácsi Gábor jövőre - a spanyol Jorge Martinez irányításával - egy magyar istállóban folytatja pályafutását.
2008. augusztus 19. kedd 11:48 - Hírextra
Martinez azt tervezi, hogy a jövőre már a negyedliteresek között szereplő Talmácsira építve alapít magyar csapatot. Az ibériai szakember évtizedek óta meghatározó alakja a motorsportnak és az utóbbi időben nem kis eredmények fűződnek nevéhez.

Erőskezű, tapasztalt vezető, aki hazájában már versenyképes csapatot épített, olyat, amivel például tavaly és tavaly előtt fölényesen uralkodott eredményességével. Talmácsi tavaly a Martinez irányításával működő alakulatnál lett világbajnok a nyolcadliteresek között.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben az áll, hogy Martinez nagyon bízik abban, lesznek olyan magyar befektetők, akik a kezdeményezés mögé állnak és legalább olyan sikereket érnek el közösen, mint a spanyol alakulatával.

A magyar csapat főnöke Martinez lesz, technikai menedzsere Gino Borsoi, aki szintén rengeteg tapasztalatot szerzett már ezen a területen. Négy éve ő koordinálja az Aspar-team versenyképes technikai hátterét biztosító feladatokat.

Az istálló sportigazgatói posztjának betöltésére Stefano Favarót, Talmácsi menedzserét kérték fel.
"Bízok Favaro tudásában, tapasztalatában. Remekül menedzselte eddig Talmácsit. Ha valakinek, neki biztosan nem okoz problémát egy teljes csapat kommunikációjának, marketingjének megszervezése. Ismeri a magyar üzleti életet, nagyszerű kapcsolatai vannak, és pontosan tudja, hogy mennek a dolgok a GP világában" – mondta a spanyol csapatfőnök.

Jorge Martinez céljai között szerepel az is, hogy a csapat tagjait magyar szakemberek alkossák, éppen ezért, ha elkészül a magyar pálya, támogatja, hogy magyar szerelőket, szakembereket készítsenek fel.

"Szeretném elérni, hogy a csapat ne csak azért legyen magyar, mert magyar színekben indul a vb-n és mert egy remek magyar versenyzővel áll rajthoz. A dolgozók - szerelők, asszisztensek, a személyzet - is legyenek magyarok, ahogy ez a spanyol alakulatomnál is van" – fogalmazott Martinez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását