2020. október 28. - Simon, Szimonetta

Polgárrá fogadó ünnepség

Augusztus 20. alkalmából polgárrá avató szertartás színhelye lesz szerdán Nagykörös Fő tere, ahol egyszerre 213 helyi kisgyereket ünnepelnek.
2008. augusztus 19. kedd 13:14 - Hírextra
A 25 ezer lakosú Pest megyei városban még évekkel ezelőtt megszűnt a korházi szülészeti osztály, így a várandós kismamák a szomszédos ceglédi, vagy a kecskeméti kórházban hozzák világra csecsemőjüket.

Mivel helyi anyakönyvezés sincs Nagykörösön, az újszülöttek, legalábbis papíron nem számítanak helybélinek. A bürokráciának e zökkenőjét ellensúlyozandó, a lokálpatrióta szellem erősítésére most 6. alkalommal ünneplik az apró jövevényeket akik ezúttal 2007. május 1. és 2008. április 30. között látták meg a napvilágot - mondta az eseményt szervező városi önkormányzat sajtóreferense, Szapora István.

Az ünnepségen 10 ezer forintos vásárlási utalványt osztanak ki a kicsinyeknek. Nyolc ikerpár szülei külön ajándékkosarat kapnak, lesz tombola és zenés műsor, amelyen az előző évekhez hasonlóan, várhatóan most is részt vesz a város apraja-nagyja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását