2024. április 19. - Emma

MSZP: a Fidesz az ország kerékkötője

Az MSZP szerint a Fidesznek nem érdeke, hogy az ország sikeres legyen, ezért folytat az ellenzéki párt depressziókampányt, ezért kelt beruházásellenes hangulatot. Erről Varga László, az MSZP országgyűlési képviselője beszélt kedden Budapesten, sajtótájéko
2008. augusztus 19. kedd 12:37 - Hírextra
"A Fidesz azon mesterkedik, hogy elvegye a magyar emberek büszkeségét, elvegye közös eredményeinket, miközben a polgárok nap mint nap azon dolgoznak, hogy jobb legyen az életük, és sikeresebb, erősebb legyen az ország" - fogalmazott Varga László, a baloldali ifjúsági szervezet, a Societas elnöke.

Úgy vélte, minél sikeresebb az ország, minél sikeresebbek az emberek, annál rosszabb a Fidesznek, ezért folytat az ellenzéki párt aknamunkát, ezért kelt beruházásellenes hangulatot.
Emlékeztetett arra, hogy az indiai Apollo Tyres a múlt héten úgy döntött, visszavonja a gyöngyösi 200 millió eurós gumiabroncsgyár tervét, mert a helyi Fidesz népszavazást kezdeményezett a beruházás ellen. Varga László szerint Gyöngyösön a Fidesz már kiplakátolhatja, hogy "Orbán Viktor a hibás".

A Societas elnöke szerint a munkahelyteremtés, a beruházásösztönzés feltételei egyre jobbak Magyarországon. Kitért arra, hogy Mercedes-gyár lesz Kecskeméten, és épül az M6-os, illetve az M7-es autópálya is.

Szén Gabriella, a Societas alelnöke feltette a kérdést: miért nem tartják környezetszennyezőnek az indiai gyárat a beruházás megvalósítására most bejelentkezett jobboldali vezetésű településeken, ha az Gyöngyösön környezetszennyező. Mint mondta, a Heves megyei város a beruházás elvesztése miatt 1500-2000 munkahelytől, több száz millió forintos adóbevételtől, egy kutató-fejlesztő központtól esett el.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében meglehetősen furcsának nevezte, hogy az MSZP ifjúsági szervezete egy szocialista vezetésű város elszalasztott beruházása miatt az ellenzéket akarja felelőssé tenni.

A fideszes képviselő szerint egy kormánypárti politikusnak a gyöngyösi emberek kritizálása és a "kampányszerű félretájékoztatás" helyett inkább "Magyarország súlyos válságának megoldásával" kellene foglalkoznia, és be kellene látni, hogy a kialakult helyzetért a kormány alkalmatlansága és Gyurcsány Ferenc a hibás.

Cser-Palkovics András úgy vélte, ha egy vidéki nagyberuházás nem felel meg a törvényeknek, akkor nem valósítható meg, ha viszont megfelel, akkor nem Budapestről kell dönteni a helyi vezetés és a helyi emberek helyett.

Mint írta, a munkahelyteremtés a kis- és közepes vállalkozások működési feltételeinek javításával, adócsökkentéssel érhető el, nem pedig az emberek és a gazdaság szereplőinek folyamatos megsarcolásával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását