2024. április 25. - Márk

Dunai hajózást szerveznek gyermekotthonok lakóinak

A fővárosi gyermekotthonok több mint ezer lakója ünnepelheti dunai hajózással augusztus 20-át - közölte Horváth Csaba főpolgármester-helyettes hétfőn az MTI-vel.
2008. augusztus 18. hétfő 17:03 - Hírextra
A gyermek- és ifjúságvédelemért, oktatásért és esélyegyenlőségért is felelős főpolgármester-helyettes közleményében kifejtette: az idei rendezvénnyel folytatni kívánják a tavaly elindított hagyományt, amelynek célja, hogy az államalapítás ünnepén a hátrányos helyzetű gyermekeknek is felejthetetlen élményben legyen részük.

A 19 hajóból álló "dunai flotta" fedélzetén 1069 gyermek ismerkedhet meg Budapest nevezetességeivel. Déltől várhatóan több gyermekcsoport is bekapcsolódik a központi ünnepségek programjába, így a Parlament előtti, István király udvarát és az államalapítás korát megelevenítő látványos események sorába.

A hátrányos helyzetű gyermekek megismerkedhetnek a honfoglalás korának magyar lovasságával és a királyi ítélőszékkel, csatlakozhatnak a király vitézeihez, hogy kiállják a próbákat az íjászatban, a kardforgatásban. Részt vehetnek továbbá hordólovaglásban, a rönklábakkal való mocsárjárásban, vagy akár a kecskefejő játékban. A gyermekek megkóstolhatják az "ország tortáját" is, amelynek receptjét erre az alkalomra alkotta meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását