2024. május 4. - Mónika, Flórián

A sportvezetők a sportolók eredményes versenyzésével foglalkozzanak

A kormány arra kéri a sportvezetőket, hogy az olimpia végig kizárólag a sportolók eredményes versenyzését tartsák szem előtt - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő hétfőn az MTI-vel.
2008. augusztus 18. hétfő 16:58 - Hírextra
A kormány arra kér minden nyilatkozó sportvezetőt és sportdiplomatát, hogy a versenyek lezárultáig kizárólag a sportolók eredményes versenyzését tartsák szem előtt, és ezért tegyenek meg mindent, ne pedig a felelősség áthárításával, és helyenként sportszerűtlen vádaskodással foglalkozzanak - mondta a szóvivő.

Budai Bernadett szerint különösen fontos ez azoknak a sportdiplomatáknak az esetében, akiknek kötelessége a magyar olimpikonok sikeres szereplésének elősegítése még akkor is, ha közben politikai szerepet vállalnak.

"Ne engedjük, hogy az ilyen nyilatkozatok demoralizálják a még versenyző csapatokat" - fogalmazott a szóvivő.

Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke úgy vélte az MTI-nek adott nyilatkozatában, hogy az alulfinanszírozottság térdre kényszerítette a sportot.

Az elnök, aki a Fidesz európai parlamenti képviselője, úgy fogalmazott: "talán mi vagyunk az egyetlen európai ország, amely költségvetésének alig 0,2 százalékát fordítja az egészséges életmódra és a sportra.

Általában 1 százalék felett van az előirányzat, a nálunkénál lényegesen nagyobb költségvetésekből. (...) A kormány egyet tehet, hogy elhatározza, ezeket a dolgokat a jövőben a mostaninál nagyságrendekkel magasabb szinten finanszírozza".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását