2024. április 20. - Tivadar

Itt a robotzsaru

2040-től a robotok rendőri feladatok végrehajtására is képesek lesznek - jósolja Noel Sharkey, a Sheffieldi egyetem mesterséges intelligencia- és robotika-tanára.
2008. augusztus 17. vasárnap 12:19 - Hírextra
A professzor távolabbi prognózisa szerint 2084-ig kell azonban várni arra, hogy a legjobb robotok "emberszabásúak" legyenek és képesek legyenek egy fegyver felkutatására vagy felismerni egy személy agresszív viselkedését egy nagyobb térségen belül.

A szakembert annak a kutatásnak a keretében interjúvolták meg, amelyet a Warner Home Video rendelt a Terminator: The Sarah Connor Chronicles című tévéfilm új DVD-jének forgalomba hozatala alkalmából.

Sharkey a robotikának Japánban, Kínában, Dél-Koreában, Izraelben, az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában elért haladására alapozza előrejelzéseit. "A robotok nem lesznek szuperintelligensek és nem rendelkeznek majd én-tudattal, de akiket ellenőriznek majd, azokat a társadalom fogja ellenőrizni."

2070-ben a professzor szerint robotok végzik majd az alkohol- és kábítószertesztet, sőt képesek lesznek automatikusan levonni a bírság összegét az illető bankszámlájáról.

Az embereket azonban "ingerelni fogják a robotok új képességei, mert magánéletük megsértését fogják látni benne" - jegyezte meg Noel Sharkey.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását