2024. május 3. - Tímea, Irma

Nem történt mulasztás

Lezárult a belső vizsgálat az egri megyei kórházban arról, hogy megfelelően láttak-e el július közepén egy mozgássérült fiatalembert a hétvégi ügyeleten. A vizsgálat eredménye szerint nem történt mulasztás - erről a kórház vezetése pénteken közleményben t
2008. augusztus 15. péntek 11:32 - Hírextra
A 22 éves mozgássérült férfit szülei vitték be az egri Markhot Ferenc Kórház traumatológiai ügyeletére, miután az apja elesett vele a lépcsőn, amikor ölben vitte fel emeleti lakásukba.

Az ügyeletes orvos bekötözte a vérző szájú fiút, a szülők viszont ragaszkodtak az azonnali szakorvosi ellátáshoz, ezért fiukat autóval Budapestre vitték a SOTE fogászati klinikájára. Ott meg is műtötték az eltört orrcsontú fiút, akinek két foga is kitört.

A kórház vezetése pénteken azt közölte: a beteg a szakmailag indokolt lokális sebellátásban részesült, más sürgős ellátás nem volt indokolt, és nem volt sürgős indoka annak sem, hogy más intézménybe utalják tovább.

A közlemény szerint a hozzátartozókat tájékoztatták a szükséges teendőkről, és a kórházi elhelyezést is felajánlották, hogy a fiú már vasárnap vagy hétfőn szájsebészeti ellátásban részesüljön, azonban ezt a megoldást a szülők nem fogadták el.

A vizsgálat megállapította, hogy a hozzátartozók tájékoztatására és annak pontosabb dokumentálására "nagyobb figyelmet kellett volna fordítani", de foglalkozási szabálysértés, mulasztás nem történt.

A kórház korábbra ígért tájékoztatást az ügyről, ám a belső vizsgálatot meghosszabbították, mert még nem zárult le az ÁNTSZ vizsgálata és hiányoztak a társintézmények ellátási dokumentumai is.

A meghosszabbított határidő után adott tájékoztatásban a kórház vezetése ugyanakkor továbbra is jelzi, hogy még folyamatban van az ÁNTSZ és az Egészségbiztosítási Felügyelet vizsgálata, és még nem állnak rendelkezésükre a társintézmények nyilatkozatai sem.

A vizsgálatot véglegesen a fenti, szélesebb körű vizsgálat után zárják le - tették hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását