2024. április 30. - Katalin, Kitti

Ivád számára előrelépést jelentett volna

A Gyöngyöshöz közeli Ivád számára előrelépést jelentett volna a Gyöngyösre tervezett gumiabroncsgyár megépítése, hiszen ez a faluban élők számára is munkahelyet teremtett volna - mondta Ivády Gábor,a Heves megyei település MDF-es polgármestere az MTI-nek
2008. augusztus 15. péntek 16:50 - Hírextra
Az a tény, hogy nem valósul meg az Apollo Tyres beruházása Gyöngyösön, sajnálatos, hiszen munkahelyeket teremtett volna az Ivádon élő emberek számára is - mondta a polgármester arra a kérdésére válaszolva, hogyan értékeli, hogy az indiai cég csütörtökön visszalépett a tervezett beruházás megvalósításától. A politikus a szociális támogatási rendszer átalakításáról, a munkára ösztönzésről tartott sajtótájékoztatót.

Mint mondta, a falu számára - amely meglehetősen elöregedett - foglalkoztatási szempontból jelentős előrelépés lett volna ennek a gyárnak a beindulása, hiszen jelenleg is húsz százalék körüli a munkanélküliség. Hozzátette: jelenleg is járnak a településről az 52 kilométerre lévő Gyöngyösre dolgozni.

A polgármester kifejtette: reméli, hogy ténylegesen környezetvédelmi ok van az elutasítás mögött, és nem politikai ok húzódik a háttérben. Ha feltételezzük, hogy valóban szakemberek hozták meg a döntéseket, és a szakemberek értik a dolgukat, akkor jogos ez a mostani döntés - vélekedett Ivády Gábor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását