2024. április 29. - Péter

Kormányszóvívő: a Fidesz a hibás

A kormányszóvivő szerint a Fidesz az oka annak, hogy az indiai gumiipari társaság, az Apollo Tyres Ltd. úgy döntött, visszavonja a gyöngyösi 200 millió eurós beruházás tervét, és új helyszínt keres a gumigyárnak; ezt Daróczi Dávid közölte az MTI-vel csütö
2008. augusztus 14. csütörtök 20:10 - Hírextra
"Amit a Fidesz szétrombolt pártpolitikai érdekekből, azt a kormány megpróbálja újraépíteni az ország érdekében" - fogalmazott Daróczi Dávid azt követően, hogy a társaság nyilvánosságra hozta döntését.

A szóvivő szerint a kormány az új helyzetben arra törekszik, hogy megfelelő helyet találjon Magyarországon, ahol befogadnak egy 900 új munkahelyet teremtő, 200 millió eurós, zöldmezős beruházást, de - mint mondta - kemény tárgyalásokra számít azután, hogy az Apollo Tyres vezetői azzal indokolták döntésüket, nem mennek oda, ahol nem szívesen látják őket.

Daróczi Dávid a kecskeméti Mercedes beruházásra emlékeztetett, ahol jó példának lehet tekinteni az együttműködést a kormány és a fideszes városvezetés között. Úgy vélte, ha a pártos csatározások helyett az emberek érdekeivel törődik a politika, akkor sikeresen lehet harcolni a régió többi országaival.

"Ezzel szemben a gyöngyösi Fidesz viselkedése az elrettentő példa, hiszen Magyarország egyszer már győzött, de most újra meg kell mérkőznie például Szlovákiával és Lengyelországgal - fogalmazott a kormányszóvivő.

Az Apollo Tyres Ltd. csütörtökön közölte az MTI-vel, hogy visszavonja a gyöngyösi beruházás tervét, és új helyszínt keres a gumigyárnak Magyarországon, vagy más európai országban. A társaság közleménye hangsúlyozza, hogy a vállalat döntésével szükségtelenné válik a beruházással kapcsolatban kiírni tervezett, a helyi lakosságot feltételezhetően megosztó népszavazás is.

 E kezdeményezés célja a projekt megvalósításának megakadályozása volt, "olyan indokok alapján, melyeknek semmi közük az Apollo Tyres által is alkalmazott modern abroncsgyártási módszerek és szigorú szabványok mai realitásához" - olvasható a dokumentumban.

A Fidesz 2008. május 30-án jelentette be, hogy népszavazást kezdeményez a gumiabroncsgyár építése ellen. Tatár László, a párt önkormányzati frakciójának vezetője akkor azzal érvelt: Gyöngyös és a Mátra környezete annyira túlterhelt, hogy a térség nem visel el újabb szennyező forrást.

Az Apollo Tyres Ltd. a csütörtöki közlemény szerint arra kéri a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökséget (TDH), hogy jelöljön meg olyan alternatív helyszíneket, ahol az Apollo Tyres hatékonyabban mutathatná meg az általa alkalmazott technológiákat, gyártási rendszereket és eljárásokat, miközben a régió lakossága is teljes mértékben részesülhetne a beruházás előnyeiből. Az Apollo Tyres ezzel egy időben megkezdi a céljainak megfelelő alternatív európai helyszínek felkutatását is.

Az Apollo Tyres 200 millió euró értékű beruházása megvalósítását ez év januárjában jelentette be Újdelhiben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök indiai üzletemberekkel folytatott tárgyalásait követően. Az üzemben a korábbi tervek szerint az első szakaszban évi hétmillió gumiabroncsot gyártanának. Az AT a Magyarországon gyártott termékeit az európai piacon eladásra kínált személyautókra és terepjárókra szánta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

saxo
2008. augusztus 14. 21:44
Kedves "felelős" magyar kormány,kedves maszopos elvtársak!

Nem gumigyárakkal, ólomakkumulátor bontókkal, németországi szemét behozatallal, tokaj-borvidéki szalmaerőművekkel kell az ország -általatok elbaszott - helyzetét rendbetenni, még akkor se, ha néktek semmi sem drága. A magyar lakosság életminősége, egészsége, pénze legalábbis nem az...! A saját bőrötöket persze egy egész rendőrhadsereggel véditek a "sprickoló népség" ellen...

Ha a fideszes göngyösi példa "elrettentő", akkor nagyon örülök, mert történik ebben a szerencsétlen országban valami értelmes dolog a kormányzat, a kommunisták szándéka ellenére is.

Az Apollo Tyres pedig húzzon innét a szennyével együtt Albániába, Bulgáriába, Oroszországba, vagy más primitív helyre, ahová akar, ahol elfogadják.

Hamarosan Kókát is meg kell majd firtatni, hogy há' is az a Hankook gumigyár? Mennyit is fizetett néki a Hankook, hogy összeszennyezhesse a magyarországi környezetét, leszarhassa a magyar munkavállalóit, és mindezt tehesse a magyar polgárok adóforintjaiból kapott sokmilliárdos állami szubvenciókból?......

Ez a szánalmas kommunista csürhének már minden a pofájára fér.

Holnap majd kurvákat futtatnak Európa fővárosaiban, hogy a bevételekből próbálják fedezni az ország adósságterheit....
Ne röhögjön ezen senki...! Mert nagyon meg fog lepődni amikor majd ennek is hírét veszi...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását