2024. május 2. - Zsigmond

Két kiállítás egy belépőjeggyel a Nemzeti Galériában

Egy belépőjeggyel két kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők szombattól a Magyar Nemzeti Galériában: a Mátyás király öröksége és Az újraértelmezett Moholy-Nagy 1916-1923 című időszaki kiállításokra egészen a jövő hét végéig, a tárlatok záró napjáig érv
2008. augusztus 13. szerda 12:34 - Hírextra
A jövő vasárnapig látogatható Mátyás király öröksége - Késő reneszánsz művészet Magyarországon című tárlat az uralkodó nevével összeforrt reneszánsz kor művészetével, s annak utóéletével foglalkozik. A nagyszabású kiállítás bemutatja a késő reneszánsz művészet hazai történetét a Jagelló-kortól a 17. század végéig, valamint értelmezi a korszakot a kora újkor kultúrájának egészében.

A kiállított műtárgyak között a látogató megcsodálhat frissen restaurált táblaképeket, kódexeket, címeres nemesleveleket, festményeket, iparművészeti alkotásokat, ötvöstárgyakat, fazekas munkákat és liturgikus tárgyakat.

Szintén a jövő hét végéig látogatható a Természet és technika - Az újraértelmezett Moholy-Nagy 1916-1923 című kiállítás, amely a világszerte ismert magyar képzőművész munkásságának korai szakaszát mutatja be; a tárlat különlegessége, hogy elsősorban Moholy-Nagy pályakezdésére, a művészi kibontakozás korai korszakára koncentrál.

Az elsősorban külföldi magángyűjteményekből válogatott izgalmas kollekció Moholy-Nagy László kevéssé ismert magyarországi és németországi tevékenységét mutatja be, nyomon követve pályáját az első világháborús képeslapok rajzolásától egészen a Bauhaus professzorává történő kinevezéséig. A tárlat Moholy-Nagy korai alkotásai mellé felsorakoztatja a magyar avantgárd legjobbjai, egyebek mellett Bortnyik Sándor, Mattis Teutsch János, Tihanyi Lajos és Uitz Béla munkáit.

A két kiállítás augusztus 16. és 24. között egy belépőjeggyel látogatható, az egyik időszaki kiállításra váltott belépőjeggyel a másik tárlat ingyenesen megtekinthető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását