2024. május 14. - Bonifác

Eljött a mi időnk!

Na ez már nagyjából hasonlított egy olyan napra, amit elvárunk a magyar csapattól, hiszen két érmmel is megörvendeztettek minket kedvenceink. Mincza bronza és Cseh újabb ezüstje mellett pedig volt ma itt minden vigaszágtól kezdve egészen a súlyos sérülési
2008. augusztus 13. szerda 12:13 - Hírextra
Görbiczék borotvaélen - de nyertek

17:20
Ha valaki manapság Görbicz Anitáék meccsét szánja a békés délutáni pihenőjének megkoronázására, az vagy túl optimista, vagy nem látta a lányok eddigi meccseit. Az előző fordulóban például a brazilok ellen csak a legvégén egy szabaddobásból sikerült egyenlíteniük, de amúgy is ismernek egy-két szurkolókiidegelő taktikát. Ma délután a németek ellen is elővettek egy ilyet, de legalább társították a happy enddel.

A németek elleni mérkőzés végkimenetele már nagyban befolyásolhatta a B csoport végeredményét is és ezt a lányok is tudták. Sokáig úgy tűnt, nem is megy túl jól a csapatnak, már az első félidőben ötgólos hátrányba kerültek. A taktika tehát adott volt: futni az eredmény után. Ezt azonban nehezítette, hogy Tóth Tímeának csak nem akart menni a góllövés és Pálinger Kati is védett már jobb formában. Hajdu János azonban jókor nyúlt a csapatba és sikerült fölzárkózni. A félidőben így 12-14-el mentek szusszanni a lányok, de a második játékrész eleje megint a fritzeké volt, ismét öt gólos különbséget építettek ki. De láss csodát: Pálinger elkezdett védeni és Tóth Timi is be-betalált, Görbicz pedig egy perccel a vége előtt hihetetlenül feszült helyzetben megszerezte a vezetést hetesből.

Mivel több gól nem esett, a kézis csajok három meccs után elmondhatják magukról, hogy még veretlenek. Addig azonban, amíg remélhetően ezt a szombati oroszok elleni derbi után is elmondhatják majd – még az is lehet, hogy merőben megnövekszik a hazai idegorvosok forgalma.

Meccslabdáról szó sem volt


16:00
6:3, 6:3. Nem az Aranycsapat-féle kiváló eredményt ismételgetem céltalanul, hanem bizony ez egy teniszmeccs eredménye. S már csak azért is kár volt Puskásékat emlegetni, mert bizony a Szávay Ágnes és Arn Gréta alkotta párosunk aligha hasonlítható bármilyen nemesfémről elnevezett teamhez. Na jó, alumíniumnak azért megteszik, de a bántás helyett inkább elmesélem hogyan is esett a történet – pedig nem is esett a mai napon…

Morita Ajumi és Szugija Ai. Ők azok a japán kislányok, akik ellen sikerült az első körben elérniük Ágiéknak ezt az eredményt. Na most ha valaki a kedves olvasók közül nem hallott még róluk, az nem az ő hibája. Sőt, ha Arn Grétáról sem hallottak, az sem…

Ráadásul ha belegondolunk; Szávay Ágit is csak ázsiaiak verték meg a két elsőfordulós meccse során. De legalább készülhet a US Openre.

Megvan a régen várt érem


15:15
Megvan, végre megvan a hőn áhított érem a vívóink háztájáról. Mincza-Nébald Ildikó egész napi kitűnő teljesítményére a hazai Li Nát megverve tette fel a koronát, a nyakába pedig megérdemelten akasztották a bronzot. 15-11 lett végül a bronzmeccs, mely egyben az egyéni vívóink utolsó asszója is volt, amivel tehát valamelyest csökkenthető a többi fegyvernem okozta csalódottság. Mincza-Nébald mesterien vívott utolsó ötkarikás meccsén, amitől tartottunk: hogy az elvesztett elődöntő után kedvtelenül fog pástra lépni szerencsére nem igazolódott be. S végre láttunk valakit szívből örülni is (minden tiszteletem Cseh Lacié, de az ő öröme valahogy nem mindig kirobbanó…), ami a sok-sok balszerencsét fogott magyar sportolóknak nem mindig sajátjuk.

Szép volt, Ildikó! S kérünk, ne vonulj még vissza!

Cseh Laci Phelps előtt 200 vegyesen!


15:00
Ismét elég terjedelmes alakulatunk volt érdekelt a pekingi idő szerinti esti úszó előfutamok során. Hat úszónk és egy váltónk próbálta kvalifikálni magát – ki egyből a fináléba, ki a középdöntőbe (ez a lebonyolítás sajátsága: a rövidebb távoknál rendeznek középdöntőt is, a hosszabbakon egyből a döntő jön az előfutam, vagy ha úgy tetszik selejtező után). Tompa Orsolya ez előbbit szerette volna végrehajtani, vagyis inkább mondjuk azt, magához mérten szeretett volna jól menni. Nos ez utóbbi sikerült jobban a fiatal tehetségnek és 100 gyorson a negyvenedik időt úszta. De emiatt ne cikizzük, hiszen neki lesz még ideje a bizonyításra.

Rudolf Roland és Balog Gábor pedig a 200 hát középdöntőjét nézték ki holnapi programjuknak, és ehhez előbbi állt közelebb 19. helyével. Balog 2:01.42-es eredménye viszont csak a 31. helyre volt elég. Ennél is lesz jobb, fiúk ne csüggedjetek!

Nem kellett a közönségnek sem csüggednie, hiszen azért márkanévben sem volt hiány a mieink részéről. Ha azt mondom Cseh Laci? S most nem a reggeli vitézi tettét akarom újra ecsetelni – aki nem tudja hallja meg: Cseh Laci ezüstöt szerzett 200 pillangón, hanem abszolút friss eredményt osztanék meg önökkel, Cseh Laci ugyanis tudvalévően örökmozgó fajta, így hát újra medencébe ugrott. A 200 vegyes előcsatározásai során pedig több érdekes dolog is történt vele: egyrészt második hellyel ment tovább Lochte mögött, másrészt pedig 36 századdal megvert egy bizonyos – most tessék a monitorba kapaszkodni – Michael Phelpst. Ugyan már, mondhatják, hiszen ez a jenki majd akkor adja ki magából a szuflát, ha majd kell… De! Néhány nappal ezelőtt biztos, hogy jobb eredményt úszott volna a földönkívüli is, de úgy néz ki, kezd fáradni. Nem azt mondom, hogy elfáradt, de kezd…

Ugyanebben a számban viszont óriási pevhje volt a másik indulónknak, Kerékjártó Tamásnak, aki mindössze három ezreddel maradt le a tizenhatról és a továbbjutásról. Ugyancsak hiába mutatott be óriási hajrát Bor Katalin 200 mellen, ideje nem volt elég másra, csak a 27. helyre.

Óriási eredményként könyvelhetjük el azonban a női 4x200 méteres gyorsváltónk teljesítményét. A Mutina Ágnes, Verrasztó Evelyn, Dara Eszter és Jakabos Zsuzsanna összeállítású magyar kvartett a hetedik időt úszva bejutott a döntőbe, ami felülmúlja a várakozásokat. Természetesen mindezt országos csúccsal tették, s ha meg tudják ismételni ezt a ragyogó teljesítményt akár pontszerző helyre is befuthatnak a holnapi döntőben. Hiszen váltóban bármi megtörténhet, négyszer annyi a hibázás lehetősége, azaz bárkit kizárhatnak egy rossz váltásért…

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.

Egy átkozott tuson múlt...


13:55
Mincza-Nébald Ildikó a román Ana Maria Branzával lépett pástra a döntőbe jutásért a női párbajtőrözők  versenyében. Az első tust rögtön a román világbajnoki bronzérmes adta, és az első pihenőig meg is tartotta ezt a minimális előnyt (5-6). A középső három percben is a szoros eredmény volt a jellemző, volt hogy zsinórban három együttes találattal borzolták egymás és a nézők idegeit. Aztán 10-9-nél az asszó során először már Minczánál volt az előny, de a román azonnal egyenlített, majd visszavette a vezetést. Két tussal azonban semelyikük sem tudott ellépni, de úgy tetszett, a feszültséget mintha jobban bírta volna a mi vívónk. Már 12-12-t mutatott az eredményjelző, amikor újabb együttes találattal tudtak csak operálni, s tudták, aki a következő tust beviszi, az fél lábbal már az olimpiai döntőben érezheti magát. Erre azonban már csak az utolsó harmadban került sor: az utolsó három percből negyven másodperc telt el, amikor ismét együttest jelzett a gép így egyetlen tuson múlt a döntőbe jutás – ezt azonban nem a határtalan lelkesedéssel és alázattal vívó Ildikó, hanem a román lány vitte be.

Mondanám, hogy ne csüggedjünk, de ezt most nem tudom mondani. Igenis óriási szomorúság ez a magyar sportnak, hiszen ki érdemelné meg más, ha nem Ildikó azt a fránya érmet. Azért tegyük hozzá: ez még sikerülhet neki a bronzasszóban…

Azok az utolsó passzok - avagy Bácsi Péter pontszerző


12:30
Ha egy futballcsapat mezőnyfölényben játszik és számtalanszor odaér az ellen kapuja elé, de valahogy sohasem tudja befejezni a támadást, nos arra a csapatra mondják, hogy jól játszik, csak az utolsó passzok nem stimmelnek. Persze ezek is mindig a legnehezebbek…

S hogy jön ez ide? Nem, ezen a helyen még nem az egyébként folyamatosan zajló futballtornák valamelyik szuper meccsét szeretném ismertetni, hanem Bácsi Péterről szólnék. Eddig ugyanis a küzdősportokat képviselő magyarok végjátéka hasonlít a fent említett csapatéhoz, ma például a 74 kilós birkózónk menetelt sokáig – csak az utolsó meccsei nem sikerültek. Fantasztikus teljesítménnyel zúzta be magát a négy közé, ott viszont már csak két vereség várt rá – ami pedig főleg bosszantó, hogy mindkét összecsapása nyerhető volt, de végül mindkétszer az ellenfele nyert. A francia Cristophe Guenot elleni bronzcsatában végül csak kisebb (vagy igenis óriási) bírói segítséggel maradt alul, de ezen a meccsen és az egész nap folyamán rendkívül masszívan birkózott a magyar srác, így a pontszerzést kétségkívül megérdemli.

Mészáros Anett is befejezte első olimpiai versenyét, korábbi meccsein mutatott formáját igazából csak egy meccsen, az első vigaszágas találkozóján tudta megmutatni, ahol leszorítással - előző meccsén ő is így kapott és esett ki – döngölte a tatamiba kínai ellenfelét. Ahhoz, hogy bronzért mérkőzhessen először az amerikai Ronda Rouseyval kellett „elbeszélgetnie”. A vége sajnos vereség lett mégpedig ipponnal, a nap folyamán összejudózott hetedik helyezése viszont nem rossz tőle.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását