2024. április 26. - Ervin

Az MSZP elutasította a BKV buszügyének bizottsági tárgyalását

Sem a BKV buszvásárlási szándéka körül kialakult problémákkal, sem Hagyó Miklós főpolgármester-helyettesnek a közműcég-vezetők prémiumfeltételei kapcsán a társaságok vezető szerveihez írt levelével nem foglalkozhatott kedden a Fővárosi Közgyűlés Gazdasági
2008. február 12. kedd 18:26 - Hírextra

Somlyódy Csaba (MSZP) bizottsági elnök szerint mivel a BKV felügyelőbizottsága és a közgyűlés városüzemeltetési bizottsága is foglakozik már a busz-üggyel, így nem célszerű, hogy a gazdasági bizottság is ezt tegye.

Lakos Imre (SZDSZ) hétfői MTI-nyilatkozata szerint a városüzemeltetési bizottság nem foglalkozik egyelőre a buszbeszerzéssel, megvárják a cég felügyelőbizottságának vizsgálatát.

Bagdy Gábor (KDNP), aki a BKV-téma napirendre tűzését indítványozta, az MTI-nek elmondta, felelőtlenségnek tartja azt a kormánypárti eljárást, hogy az ellenzéki indítványokkal együtt "csomagban" javasolt másik napirendi téma tárgyalását is megakadályozták. Így ugyanis meghiúsul a Főkert nonprofit Zrt. alapító okiratának elfogadása is. A városháza szakemberei a sürgős döntésre való hivatkozással kezdeményezték a téma helyszíni napirendre vételét.

Bagdy Gábor közölte, hogy a gazdasági bizottságnak nem csak tudomásul vétel szintjén, hanem a konkrét feladatok meghatározásában is hatásköre van a cégvezetők prémiumfeltételeinek kitűzésében, amellyel kapcsolatban Hagyó Miklós levelet írt a cégek igazgatóságaihoz, felügyelőbizottságaihoz.

Székely Gábor alelnök a szocialistákkal ellentétben támogatta a BKV-ügy és a prémiumfeltételek napirendre vételét. A szükségesnél kevesebb szavazat hiányában azonban ez elmaradt. Ennél a szavazásnál egyébként az alelnök csak egyedül volt jelen a három SZDSZ-es képviselő közül.

Az ellenzék által megakadályozott zárt ülés helyett nyílt ülésen döntött a bizottság a gázmérő órák hitelesítésével foglalkozó Flogiston Kft. fővárosi tulajdonrészének eladásáról. A döntést követően a képviselők az MTI-nek elmondták, hogy az 52 százalékos önkormányzati tulajdonrészt több mint 160 millió forintért veheti meg a Főgáz Zrt. A cég ezzel az eddigi kisebbségi tulajdonával együtt, összességében 67 százalékos tulajdonosa lett a kft.-nek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását