2024. május 6. - Ivett, Frida

Átadták a XII. Táblaképfestészeti Biennále közönségdíjait

László Dániel és Csobán András kapta a XII. Táblaképfestészeti Biennále közönségdíjait, az elismeréseket kedden adták át a szegedi Reök-palotában.
2008. augusztus 12. kedd 12:31 - Hírextra

A május közepén nyílt tárlatot több mint hatezer-háromszáz látogató tekintette meg, közülük ezerháromszázan szavaztak a kiállított művekre - mondta Solymos László szegedi alpolgármester a díjátadón.

A legtöbb szavazatot Csobán András Csatornapart című alkotása kapta, a művész a Volksbank Zrt. elismerését vehette át. A második legtöbb voksot László Dániel Csendélet című festményére adták le a látogatók, így ő a Csongrád Megyei Önkormányzat díját kapta.
Nátyi Róbert, a kiállítás kurátora elmondta: az idei tárlat mérföldkő lehet a művészeti seregszemle negyedszázados történetében, nemcsak a korábbi éveknél lényegesen több látogató, hanem a szakmai színvonal emelkedése miatt is.

A művészettörténész közölte, a következő években a tárlat szabadbeadásos rendszerének megtartása mellett, erősebb kurátori koncepcióval, alkotók meghívásával is emelni akarják a kiállított anyag minőségét.

Az első ízben 1983-ban megrendezett kiállításra - amely történetét az Alföldi Tárlat révén egészen 1961-ig vezetik vissza - idén csaknem négyszáz művet adtak be a kortárs magyar festészet jeles képviselői. A rangos zsűri ezek közül válogatta ki százhúsz művésznek azt a másfélszáz alkotását, melyet az ország egyik legszebb szecessziós palotájában - amely első alkalommal adott otthont a tárlatnak - július 13-ig láthatott a közönség.

A kiállítás újdonsága volt, hogy idén első ízben Szeged egyik testvérvárosából, Temesvárról is meghívást kapott öt festőművész, akiknek összesen tíz képét mutatták be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását