2024. április 20. - Tivadar

Túlsúlyosak lennénk?

A magyarok úgy érzik, a közepesnél kissé jobb egészségnek örvendenek, és többé-kevésbé tesznek is azért, hogy egészséges életmódot éljenek - derül ki a Szonda Ipsos Csoport 13 országot felölelő kutatásából. A felmérésben ezer magyart kérdeztek meg erről a
2008. augusztus 11. hétfő 19:45 - Hírextra
A magyarok egyharmada elégedett a testsúlyával, minden második úgy gondolja, súlyfelesleggel rendelkezik. A lakosság egytizede egyenesen elhízottnak tartja magát és mindössze néhány százalékos azok aránya, akik túl soványnak találják magukat.

A 30 év alattiak között sokkal kevesebben küszködnek túlsúllyal, a 60 éven felüliek körében azonban többen érzik magukat átlagon felül kövérnek.

Az egészség és a súlykérdés összefügg: az ideális testsúlyúak érzik önmagukat a leginkább jó egészségi állapotúnak,a legkevésbé egészségesnek pedig az elhízottak tartják magukat.
A súlygyarapodás kérdése a lakosság négyötödét aggasztja kisebb vagy nagyobb mértékben: a nőket - a média által propagált, nádszálkarcsú nőideálnak köszönhetően - jobban, a férfiakat kevésbé.

Az is kiderült a felmérésből, a nők jobban odafigyelnek, hogy egészséges élelmiszereket válasszanak, és az életkor előrehaladtával is egyre fontosabbnak tartják, mi kerül a szervezetbe.
Nagy egyetértés mutatkozott abban, miszerint kormányzati szabályozás is szükséges lenne annak érdekében, hogy a gyártók egészséges élelmiszert készítsenek.

Többen felvetették, hogy kevés az információ ebben a témában, és az étkezési szokások valamint az egészség kapcsolatát boncoló cikkek túl bonyolultak. Az idősebbek számára ez nagyobb problémát jelent, mint a fiatal korosztályban.Főleg a középkorúak vetették fel, hogy túl elfoglaltak ahhoz, hogy az egészséges étrendre figyeljenek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását