2024. április 24. - György

Sella bevallotta, hogy doppingolt

Emanuele Sella olasz országúti kerékpáros bevallotta pénteken hazája olimpiai bizottságának (CONI) doppingellenőrei előtt, hogy tiltott szerrel élt.
2008. augusztus 8. péntek 17:42 - Hírextra

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) a Tour de France-on, július 23-án előre be nem jelentett, versenyen kívüli doppingtesztet végeztetett el Sellán, amely pozitív lett. Eritropoetin (EPO) találtak a 27 éves versenyző szervezetében.


Sella "becsületesen bevallotta, hogy tiltott szerrel élt, és beszámolt arról, hogy ezt milyen körülmények között tette" - közölte írásban ügyvédje, Eriberto Rosso, a versenyző és az ellenőrök közötti kétórás találkozó után. A kerékpáros pedig így nyilatkozott újságíróknak: "Nagy kő esett le a szívemről. Remélem, a (doppingügyekben ítélkezni hivatott) testület elégedett együttműködésemmel."


Sellát pozitív doppingtesztje miatt felfüggesztette csapata, a CSF-Navigare. A versenyző idén három szakaszt nyert a Giro d,Italián, amelyen megnyerte a hegyi pontversenyt is.


Az elmúlt egy hónapban ő a harmadik olasz kerekes, aki tiltott szerrel lebukott: korábban a Tour de France-on két szakaszon diadalmaskodó Riccardo Ricco és a női mezőnyverseny világbajnoka, Marta Bastianelli szolgáltatott pozitív doppingmintát. A CSF-Navigarénak pedig ő a második csapattagja ebben az idényben, akinek doppingtesztje pozitív lett: az argentin Ariel Maximiliano Richeze szervezetében stanozololt találtak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását