2024. április 19. - Emma

Megsérült, nem indul

Mégsem indul az olimpián Morgan Hamm, az amerikai tornászcsapat tagja, mert nem jött rendbe bal bokájának sérülése.
2008. augusztus 7. csütörtök 14:50 - Hírextra
Alig egy héttel korábban jelentették be Lausanne-ban, hogy a 25 éves, 2004-ben csapatban ezüstérmes versenyző indulhat az olimpián, annak ellenére, hogy a májusi válogatón elvégzett doppingtesztje pozitív eredményt hozott. Hamm úgy adatott be magának egy gyulladáscsökkentő injekciót, hogy előzetesen nem tájékoztatta az amerikai doppingellenes ügynökséget (USADA).

A szer szerepel a nemzetközi tiltólistán, de ha időben bejelentik használatát, indokolt esetben alkalmazható. A tornászt végül figyelmeztetésben részesítette az USADA, a nemzetközi szövetség (FIG) pedig elfogadta az ítéletet és hozzájárult Hamm pekingi részvételéhez.

"Az elmúlt egy évben a bokámmal bajlódtam, és itt Pekingben csak rosszabbodott a helyzet" - mondta csütörtökön Morgan Hamm, aki szerint nemcsak a csapatot nem tudná ilyen állapotban megfelelően segíteni, hanem még a saját egészségét is kockáztatná.

Morgan Hamm visszalépésével már a Hamm-ikrek egyike sem lesz ott a pekingi versenyeken. Fivére, Paul, Athén összetett aranyérmese kézsérülése miatt lépett vissza.

Paul és Morgan Hamm voltak 2000-ben Sydney-ben az első tornász ikerpár, akik ugyanazon az olimpián vettek részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását