2024. április 30. - Katalin, Kitti

Ötven defibrillátort kaptak a sportlétesítmények

Ötven defibrillátort adott át Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter a sportlétesítmények és sportegyesületek vezetőinek kedden, a Magyar Sport Házában.
2008. augusztus 5. kedd 14:53 - Hírextra
A tárcavezető beszédében hangsúlyozta: Magyarországon minden fél órában egy ember veszíti életét hirtelen szívhalál miatt. Ezért szükséges, hogy legyenek korszerű életmentő készülékek olyan közösségi létesítményekben, illetve rendezvények helyszínén, ahol egyszerre sokan sportolnak vagy edzenek, mert ebben az esetben a jövőben elkerülhetőek a Kolonics György kenus olimpiai bajnok tragikus halálához hasonló esetek.

"Életünk részévé kell, hogy váljon az a technika, amely életet menthet, ha szükség van rá. Kapjon esélyt mindenki az élethez, aki rászorul, különösen, ha olyan emberekről van szó, akik életüket a sportra tették fel" - tette hozzá Gyenesei István.

A kormány általános költségvetési tartalékából finanszírozott 50 életmentő készülékből öt professzionális, úgynevezett félklinikai defibrillátort az öt olimpiai központ kapott meg. A 45 félautomata defibrillátort 9 megyei sportorvosi rendelő, valamint 36 egyesületi, sportszövetségi és önkormányzati fenntartású létesítmény, köztük sportpályák, uszodák és vízi telepek használhatják. Kapott egy defibrillátort a Csepel SC vízi telepe is, ahol Kolonics György tragikus esete történt. A készülékről szóló adománylevelet Ludasi Róbert, az elhunyt olimpiai bajnok edzője vette át.

A készülékek összértéke csaknem 35 millió forint, az egyszerűsített közbeszerzési eljárás keretében nyertes három beszállító nemcsak a készülékeket adja, hanem a defibrillátorok használatát segítő képzést is vállalta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását