2024. április 28. - Valéria

Délelőtt fejezik be a felújítást

Csak a délelőtti órákban adják át a forgalomnak a megsérült vasúti pályát Kurd és Szakály-Hőgyész között – tájékoztatta Kavalecz Imre a MÁV Zrt. sajtófőnöke kedden kora reggel.
2008. augusztus 5. kedd 08:03 - Hírextra
Közölte, a Budapest-Pécs-Dombóvár vonalon a hajnali, és a reggeli vonatok helyett még vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

Véleménye szerint várhatóan a délelőtti órákban indulhat meg a vasúti közlekedés ezen a szakaszon, miután - a szombati balesetben megsérült 250 méter hosszú vágányszakasz helyreállítását követően - a felsővezetéket is megjavítják.

Kavalecz Imre hangsúlyozta: a baleset körülményeit továbbra is vizsgálják a MÁV szakemberei. Megismételte a vasúttársaság már korábban is hangoztatott álláspontját, miszerint valószínűsíthető, hogy a kisiklást a vasúti pálya műszaki hibája okozta, de azt is feltételezik, hogy a tartós meleg miatt a sínek is deformálódhattak azon a szakaszon. Hozzátette, na szakemberek természetesen megvizsgálják a kisiklott személyvagonokat is.

"A baleset oka tehát még nem ismert százszázalékosan, a részletes, mindenre kiterjedő szakértői vizsgálat lezárta után, augusztus 15-én, derül ki a pontos, balesetet előidéző ok" - közölte a sajtófőnök, aki elnézést kért az utasoktól a késésekért és a kényelmetlenségekért.

Szombaton délután a Kaposvárról a Budapest-Déli pályaudvarra tartó, csaknem száz utast szállító vonat több kocsija kisiklott, az utolsó az oldalára borult, csak a mozdony és az első vagon maradt a síneken. Tizenkét utas sérült meg könnyebben, közülük kettőt kórházban kellett vinni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását