2024. április 26. - Ervin

Pettkó András választ vár

Személyes találkozót kért a kormányszóvivőktől Pettkó András, aki kifogásolta a kormányszóvivői weboldal színvonalát és azt, hogy korlátozzák a regisztráció lehetőségét.
2008. augusztus 4. hétfő 14:06 - Hírextra

Az MDF képviselője, aki hétfői interaktív sajtótájékoztatóján mobil internet segítségével hasonlította össze saját honlapját a www.kormanyszovivo.hu-val, arról beszélt, hogy míg az ő oldalára 2002 nyara óta nem költöttek el egymillió forintot, addig a kormányszóvivői oldal 200 millió forintba kerül.
A politikus kitért arra, hogy a kormányszóvivői honlapra két és fél hónap alatt összesen öt olyan videofelvételt töltöttek fel, amelyek az átlagember számára is elérhetek, a fényképeket pedig "lebutították".

Pettkó András egyúttal annak a véleményének is hangot adott, hogy 20 évvel a rendszerváltoztatás után a sajtóban újra működik a cenzúra. Ezt azzal támasztotta alá, hogy a Képviselői Irodaházból nem a parlamenti technika segítségével nem lehetett elérni a www.kormanyszovivo.hu illetve a sajto.kormanyszovivo.hu oldalakat.

A képviselő hangsúlyozta, hogy fontosnak tartja a korszerű technológia használatát, de az MDF nem érti, hogy ha 200 millió forintot költöttek erre a kormányzati portálra, akkor miért van ilyen "gagyi módon megoldva".

Emlékeztetett arra,, hogy három hete az MDF írásbeli kérdéseket intézett Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz, amelyben azt kérdezték, miért kerül a piaci ár többszörösébe a honlap.
Pettkó András elmondta, hogy ő maga is regisztráltatni szeretett volna a portálra, de a kormányszóvivői iroda elutasította a kérését.

A képviselő ezért most arra kéri a két kormányszóvivőt, hogy szeptember 1-ig jelöljenek ki egy időpontot, amikor személyesen válaszolnak több kérdésére is. A politikus többek között meg szeretné kérdezni, hogy független ügynökség is auditálja-e a portál látogatottságát, kik dolgoznak a honlapnál, az állampolgárok miért nem tekinthetik meg a már lezajlott kormányszóvivői és egyéb tájékoztatókat, illetve miért csak öt, önkényesen kiválasztott videofelvételt lehet megnézni az oldalon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását